A Szentháromság Templomban Nyitott Templom Estéje elnevezésű rendezvényt tartottak szeptember 28-án szombaton. Héjja Beatrix Lujza Nővér elmondta, több éve megrendezik ezt az estet, amelyről egy barátnőjétől hallott, aki Németországban Domonkos Apáca.

– Ez egy olyan különleges est, ahol az utcáról behívjuk az embereket, hogy nézzék meg a templomot és arról ami ott található egy kicsit beszélgetünk, hogy ne legyen olyan idegen a betérők számára. Az elmúlt éveket visszaidézve sok szép tapasztalatom van, hisz volt rá péda, hogy bulizni induló fiatalok is elfogadták beinvitálásunkat, illetve  apuka és lánya együtt jöttek be az utcáról és imádkoztak – fejtette ki Héjja Beatrix Lujza Nővér.

A templomba érkezők imádkozhattak szeretteikért, magukért, de azt is kérhették, hogy értük imádkozzanak. Mindenki, aki részt vett a rendezvényen még a bejáratnál kapott egy mécsest melyet elhelyezhetett a szentélynél, illetve kint a templom előtt is pompáztak a mécsesek.

Négy előadást is meghallgathattunk, ahol az előadók azt osztották meg az érdeklődőkkel, hogy ők hogyan is élik meg Istennel való kapcsolatukat. A történetek közben gitáros énekek csendültek fel, illetve verseket is hallhattunk. Az estet egy közös imádkozás zárta.

 

Horváth Petra