A két napos sportágválasztón Sarusi-Kiss József, a rendezvény szervezője, a Hódmezővásárhelyi Tigrisek Kiemelten Közhasznú Utánpótlás Sportalapítvány elnöke elmondta, a rendezvény előkészületei zökkenőmentesek voltak, bár a csütörtök esti kis vihar egy pár sátrukat a magasba emelet, de ezt a problémát sikeresen orvosolták. Ez a természeti tréfa viszont nem véthetett hibát a rendezvényben, mivel pénteken reggel már  a nap is kisütött és nyoma sem volt az előző esti kis esőnek, ezt bizonyítjaaz is, hogy több mint 3 ezer látogatóval zárták a napot.

-A szombati nap is nagy nyüzsgésben telt, hisz a színpadon folyamatosan mentek a bemutatók, ahol táncos, zenés produkciók keretein belül mutatták be saját sportáguk különlegességeit a csapatok, illetve Kodácz Csengele, a Rádió 7 és a promenad.hu munkatársa volt a hangulatfelelős.  A két napon egy kis játékkal is készültünk a gyerekeknek, mivel tudjuk, hogy mennyire felcsigázza őket, ha van tétje munkájuknak. Így arra jutottunk, hogy egy kis pontgyűjtő füzetet kapnak a fiatalok, amelynek a lényeg, hogy több mint húsz pecsétet kell összegyűjteniük a két nap alatt és, így a húsz pecsétért húsz sportágat ki is kell próbálniuk ezzel is arra ösztönözve őket, hogy bátran érdeklődjenek a sportok iránt– fejtette ki Sarusi-Kiss József.

Sóos Szilvia Anett. A HISZK Kalmár Zsigmond tanulója kifejtette: pénteken nagyon jó élményeket és tapasztalatokat szerzett a sportágválasztón, így jutott arra  döntésre, hogy szombaton is erre veszi az irányt barátnőjével együtt. A két nap alatt a sportágak nagy többségét kipróbáltál, de a legjobban a hapkido nyerte el a tetszésüket.

Nánai Fruzsina, a Németh László Gimnázium és Általános Iskola tanulója tánccsapatával érkezett a sportágválasztóra, akikkel klasszikus balettet és modern táncot mutattak be. A bemutatók mellett volt ideje körbenézni a többi sportág között is, így a biciklizést és a kosárlabdát is kipróbálta és a matricákat is nagy erővel gyűjtötte, hogy részt vehessen a sorsoláson. Kovács Zoltántól, a Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola tanulójától is megtudtuk, hogy az ő érdeklődését legjobban a kung-fu keltette fel, de a kíváncsiság kedvéért a ju jitsut, a vívást és a kosárlabdát is kipróbálta.

 

Horváth Petra