Az Universiade aranyérmes csapat szövetségi kapitánya Vincze Balázs elmondta, az olimpia után legrangosabbnak titulált esemény az Universiade. Hozzátette: jómagam a 96-os Olimpia óta nem vettem részt ilyen magas színvonalú rendezvényen.

-A kiutazás előtt még nem tudtuk, milyen ellenfelekkel fogjuk szembetalálni magunkat, arra számoltunk, hogy az első négybe kerülésre van esélyünk, de ezt a szép eredményt csak is úgy érhettük el, hogy a játosok minden meccsen kimagasló teljesítményt nyújtottak. Az utolsó mérkőzésen fantasztikusan játszottak a magyar fiúk és sikerült megverni a házigazda Orosz csapatot- fejtette ki Vincze Balázs.

Tóth Márton és Juhász Zsolt is ellátogatott Vásárhelyre péntek este, akik az Universiade győztes csapatának tagjai. Tóth Mártont a Kazanyban zajló 27. nyári Universiadé győzelemről kérdeztük. Kifejtette: csoportban kikaptak az orosz csapattól, akik egy komplett válogatott gárdával érkeztek ki a tornára, de a döntőben egy hatalmas bravúrral 5-4-re sikerült felülkerekedniük rajtuk. Hozzátette: fantasztikus érzés volt a győzelem, hisz 56-ban volt egy hasonló mérkőzés az oroszok ellen, ahol a küzdelem elején kiütöttek egy magyar játékost és ez most is így történt, majd ezután nyolcvan százalékos kapus teljesítménnyel és egy abszolút csapatjátékkal sikerült megvernünk a toronymagasan esélyes orosz csapatot.

Az alkalmat kihasználva a Világbajnokság legjobbnak titulált kapusával is beszélgetésbe kezdtünk, aki nagy mosollyal az arcán emlékezett vissza a siker pillanataira és elmondta – „Olyan álomszerű volt a győzelem és úgy méginkább teljes volt az öröm, hogy nagyon sok olyan döntőt játszottam már, ahol második lettem és most végre nekem is eljött a pillanat, hogy én állhattam fel csapatommal a dobogó legfelső fokára.”

– Nagyon sok munka volt a frissen megalakult csapatban, és véleményem szerint, ami elvezetett minket a győzelemhez az a hit, amelyet Gergely István és Benedek Tibor edzőink tettek belénk. Hittünk az edzőinkben, a csapatban és legfőképpen saját magunkban. A jövőbeni tervek, hogy a 2014-es magyarországi EB-n a hazai közönség előtt megismételjük ezt a fantasztikus játékot – zárta mondandóját Nagy Viktor.

Decker Ádám szintén a 2013-as Világbajnokság győztes csapatának játékosa, aki elmondta, amikor kiutaztunk a tornára titkon mindenkiben benne volt, hogy akár a dobogó legfelső fokára is állhatunk, de a realitás talaján maradva ezt senki nem hangoztatta. A győzelem a májustól kezdődő munkának és a teljesen új alapokra helyezett mentális felkészülésnek volt köszönhető.

A fiúk az interjúk után természetesen még a Raktár Caféban várták a rajongókat, akiknek volt lehetőségük közös képeket készíteni és egy kis beszélgetésre is kaphatóak voltak a srácok.

Horváth Petra