Szeptember 27-28-án tartják a VI. Nagy Sportágválasztót Hódmezővásárhelyen a Hódtói Sportcentrum és a sportcsarnok közötti területen.

A rendezvény 9 órakor kezdődött. A gyermekcsoportok folyamatosan érkeztek, hogy kipróbálják a legkülönfélébb mozgásformákat. Nagy népszerűségnek örvendett például a kézilabda és az aikido, míg néhányan inkább a mászófalra és a baseballra voksoltak. Eközben a színpadon az egyesületek folyamatosan bemutatókkal szórakoztatták a megjelenteket.

A megnyitón Sarusi-Kiss József, a szervező Hódmezővásárhelyi Tigrisek Kiemelten Közhasznú Utánpótlás Sportalapítvány elnöke és Koós-Lukács Tímea, az Országos Sportválasztó Mozgalom vezetője mondott köszöntőt, majd Almási István nyitotta meg a rendezvényt. – Hódmezővásárhely az elsők között csatlakozott a Nagy Sportágválasztó mozgalomhoz. A városban meglehetősen sok sportegyesület működik, és ez kiváló alkalom arra, hogy bemutatkozzanak, valamint a gyerekek kiválasszák a nekik legjobban tetsző mogásformát  – hallhattuk a polgármestertől.

Az idei vásárhelyi sportágválasztó rendhagyónak számít, ugyanis első alkalommal sportrepülősök is részt vesznek a programon. Oszvald András, a Szentesi Repülőklub egyik oktatópilótája elmondta, pilótákat keresnek és a cél, hogy bemutassák a vitorlázórepülést. Ennek érdekében hoztak egy repülőt, valamint videókat és fényképeket a klub életéről.

A látogatók soraiban megkérdeztünk néhány résztvevőt is. Csányi János az unokái miatt érkezett a rendezvényre. Kifejtette, nagyon tetszik neki a program,  véleménye szerint a fiataloknak nincs lehetőségük arra, hogy ilyen széles körben megtekintsék a sportágakat.

Tésik Zsófia Kata és Miklós Fanni, a Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola első osztályos tanulói is jónak tartják a rendezvényt, mert sok újdonságot lehet látni. Zsófinak a teakwando keltette fel az érdeklődősét, míg Fanninak a vívás és a mászófal a nyerő.

A kétnapos programon a sport szerelmeseit a Rádió 7 munkatársai szórakoztatják: pénteken Szeri Csaba műsorvezetését élvezhették a résztvevők, míg szombaton Kodácz Csengele veszi át a stafétabotot.

Megyeri József