16:40: Vége a rendes testületi ülésnek.

16:36: A szennyvízberuházással kapcsolatos idei második utcafórumot az eredeti tervek szerint október 2-án rendeznék meg a településen, amin most változtattak, így a fórumra november 4-én kerül sor.

16:30: 25 millió forintos hitelt vesz fel az Önkormányzat a szennyvízberuházás áfájanak előfinanszírozására – derült ki a testületi ülésen.

16:13: Minden óvodának szükségessé vált a helyi nevelési programjának felülvizsgálata és 2013. augusztus 31-ig történő módosítása. A Károly Óvoda pedagógiai programjának felülvizsgálata, módosítása a nyár folyamán megtörtént, a módosított helyi pedagógiai programot a szülői szervezet a 2013. augusztus 29-i ülésén véleményezte, a nevelői testület szintén elfogadta – számolt be a képviselőknek Korom Éva, intézményvezető, majd a testület is elfogadta a módosítást.

15:47: Elfogadták a Hódmezővásárhelyi Többcélú Kistérségi Társulás 2013. I. félévi beszámolóját, majd az Esélyegyenlőségi terv teljesülésének vizsgálatáról szóló napirendi pontot is megtárgyalták.

15:59: Idén húszéves Mindszent város. Szeptember 28-án és 29-én rendezik a születésnapi ünnepséget. Dr. Megyeri Szilvia, jegyző elmondta, hogy a Magyar Televízió Zrt. „Itthon vagy – Magyarország, szeretlek!” országos felhívásáról értesültek, amihez csatlakozott a település. Ez által 400 ezer forintos támogatásban részesült a város – mondta a jegyző, aki hozzátette, hogy további támogatásokra is van lehetőség, melyekkel élni szeretnének.

15:36: Juhász Lajos, a Kukszi Bt. Ügyvezetője a komp üzemeltetéséről szóló beszámoló egészítette ki. Elmondta, a révcsónakot kell levizsgáztatni, de az erre beadott pályázatuk nem nyert. Ennek ellenére szükséges a révcsónak vizsgáztatása, ugyanis a komp a Tisza 6 méteres vízállásánál nem üzemelhet, de azokat a helyieket, akik a folyó túlpartján dolgoznak valamilyen módon át, kell szállítani – tette hozzá az üzemeltető.

15:25: A napirendi pontot elfogadták, majd Zsótér Károly polgármester egy tárgyalás miatt távozott, így a testületi ülés vezetését Kecskeméti János vette át.

15:05: A polgármesteri beszámolóban Zsótér Károly az elmúlt testületi ülés óta történt eseményekről számolt be. Kiemelte a szennyvízberuházással kapcsolatos munkaértekezletet, valamint a muzslyai Mária Napi Búcsút, melyen tovább erősítették a két település eddig is jól működő kapcsolatát.

Az elmúlt testületi ülésen Párkányi László által felvetett kérdésekre is választ adott a polgármester. Az Ady Endre és Búzavirág utca kereszteződésében a növényzetet levágták, így már biztonságosan lehet ott közlekedni. Az Önkormányzat által kézbesített levelek hordási időpontját hétfőre helyezik át – tájékoztatott a polgármester.

Zsótér Károly szerint a szelektívhulladék gyűjtök körül kialakult helyzet megoldódott, eltakarították a szemetet és, azóta a „nápolyi káosz” megszűnt. Bagitáné Szécsényi Mária, alpolgármester a hulladékgyűjtőkkel kapcsolatban szólalt fel, ugyanis az Áchim András utcai szelektív hulladékgyűjtőt meg kellene szűntetni, hiszen ott továbbra is nagy káosz van.

Párkányi képviselő által említett, a település belterületén parkoló autóbuszokkal kapcsolatos ügyekben folynak a tárgyalások – mondta Zsótér Károly. Párkányi László szerint jó lenne már minél előbb lépéseket tenni, ugyanis ez már egy nagyon régi probléma. Jön a tél és a hajnalban beindított buszok, még inkább zavarják majd a lakosok pihenését.

14:50: Napirend előtt dr. Rádi Norbert rendőr alezredes, a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság vezetője számolt be a település közbiztonságának helyzetéről. A kapitány elmondta, hogy az előző évhez képest 40 százalékkal nőtt a regisztrált bűncselekmények száma. Idén eddig 95 történt, ami 27-el több mint tavaly.

Dr. Rádi Norbert szerint Mindszent továbbra is jó helyzetben van. A vagyonelleni bűncselekmények száma stagnál. A beszámolóból kiderült, hogy 61 százalékos eredményességgel dolgoztak a rendőrök, ami a rendőrkapitány elmondása szerint nagyon jó teljesítmény.

A képviselők megköszönték a rendőrök munkáját, majd elfogadták dr. Rádi Norbert beszámolóját.

14:43: Zsótér Károly, polgármester megnyitotta a rendes testületi ülést, a képviselők közül Sánta József hiányzik, de a grémium határozatképes.