– A Mindszenti Általános Iskolában idén szeptemberben 471 tanuló és 52 pedagógus kezdte meg az évet. A fiatalok 25 osztályban tanulnak, 304 gyermek a székhelyen, míg 183 a tagintézményben vesz részt a tanórákon – fejtette ki Bagitáné Szécsényi Mária igazgató. Hozzátette, ebben az évben a többi intézményhez hasonlóan sok újdonsággal találkoztak a gyermekek szeptemberben. Az igazgatónő elsősorban megemlítette a hit- és erkölcstan óra bevezetését, amelyet az első és ötödik osztályokban indítottak. Az első osztályosok közül 38-an az erkölcstant, míg 19-en a hit és erkölcstan oktatását választották. Az ötödikes évfolyamban 19-en döntöttek a hit- és erkölcstan mellett, és 42-en tanulják az erkölcstant.

A Mindszenti Általános Iskolában ebben az évben bevezették az egész napos iskolát, amely mind az alsósokat, mind a felsősöket érinti. Így a délutáni elfoglaltságok számát is megnövelték, amelyek között felzárkóztató, tehetséggondozó és egyéb szakkörök is megtalálhatók. A foglalkozások körében nagy hangsúlyt fektetnek a KRESZ oktatására és ECDL informatikai vizsgára való felkészítésre.  A diákok részt vehetnek természettudományi, idegen nyelv és tömegsport szakkörökön is.

Nagy Viktória hatodik osztályos tanuló elmondta, a hosszú nyár után nem volt könnyű visszaülni az iskolapadba, de most már kezd újra visszarázódni a tanulásba. A kedvenc tantárgyai a matematika és a testnevelés, de emellett ének, angol és röplabda szakkörre is jár. Berényi Noémi negyedikes diák kifejtette: a szüleivel döntöttek úgy, hogy angol, hittan és tánc szakkörre fog járni a tanév során. Azt is megtudtuk, hogy Noémi nagyon szeret tanulni és a legjobban a matematika, magyar, informatika és énekórákat kedveli. Berta Balázs szintén negyedikes tanuló, akinek a magyar, matek, informatika és ének a kedvenc tantárgya. Délután atlétika, labdajátékokra, kézműves foglalkozásokra, illetve matematika tehetséggondozóra jár.

– Nagyon szeretek mesét és verset mondani, már több versenyen is részt vettem, ahol igen szép eredményeket értem el, de szeretek sportolni is, így délutáni elfoglaltságként a labdajátékok szakkört választottam – mondta el Tar Attila negyedikes diák.

Sebők László a matematika órát szereti a legjobban és labdajátékok, népjátékok és informatika szakkörre jelentkezett, amelyeken nagyon sok új és hasznos ismeretet sajátíthat el.  Nagy Noémi negyedikes diák is elmondta, nagyon egyszerűen visszaszokott a tanulásba, hisz szeret a tanórákon részt venni. A magyar, matematika és az informatika a kedvenc tantárgya és a matematika tehetséggondozóra jár délutáni elfoglaltságként. Az elmúlt években sok matekversenyen is részt vett, amelyeken jó eredményekkel szerepelt.

 

Horváth Petra