A Nagy Sportágválasztó célja nem változott: minél többeket buzdítani a sportolásra, egy helyszínen lehetőséget adva több sportág kipróbálására. Egyik nagy előnye a rendezvénynek, hogy az érdeklődők egy helyszínre összegyűjtve ismerkedhetnek meg a sportágakkal. Idén több mint harminc sportot próbálhatnak ki az érdeklődők. A hagyományokhoz hűen pénteken az óvódások és az iskolások szervezett formában érkeznek a rendezvényre, majd szombaton, a tapasztalatok szerint már a szülőkkel, nagyszülőkkel együtt érkeznek a sportnapra – mondta el Sarusi Kiss József.


A kétnapos program a már megszokott ütemben zajlik. Az egyesületeket standokon, de a felállított színpadon is bemutatkoznak. A szervezők egy kis játékot is becsempésztek, hiszen, akik minél több sportegyesületet meglátogatnak, azok egy ajándéksorsoláson vesznek részt. A szervezők idén is több ezer érdeklődőt várnak.

Új sportágak is bemutatkoznak a hétvégén, szeptember 27 és 28-án, Hódmezővásárhelyen, hiszen a Szentesi Repülőklub, idén először teszi tiszteletét a rendezvényen, de testépítésből és táncokból is lesznek új bemutatkozók – tette hozzá Sarusi Kiss József, aki elmondta, az új spoirtágaknak mindig nagy a a népszerűsége a rendezvényeken.

Sarusi Kiss József kifejtette, mindig nagy sikere van a rendezvényeknek, mind az érdeklődők, mind a sportegyesületek tekintetében, hiszen előfordult, hogy egy – egy egyesület már nem tudott új tagot felvenni a sportnap után. A helyszín megegyezik a tavalyival, a Hódtói Sportcsarnok melletti füves terület lesz, ami sokkal jobbnak bizonyult az előző évekéhez később, hiszen közelebb van a város szívéhez.

Nagy Ágnes