Újabb állomáshoz érkezett a „Mindszent Város szennyvízelvezetési és szennyvíztisztítási beruházásának megvalósítása” elnevezésű KEOP -1.2.0/09-11-2011-0049 azonosító számú projekt. Hétfőn délelőtt az Önkormányzat tanácstermében a munkaterület átadás-átvételre került sor.

A kivitelező a munkaterületet munkavégzésre alkalmasnak találta, így átvették a területet, majd megnyitották az építési naplókat.

Batiz Tamás elmondta, hogy várhatóan két hét alatt minden hivatalos dokumentum, engedély megérkezik, és utána kezdődhetnek a tényleges munkálatok. Az elkövetkező két hétben a munkaterület előkészítése zajlik. A kivitelező felvonul a gépekkel, megérkeznek a beruházáshoz szükséges eszközök.

Hevesi István, a Víziközmű-társulat elnöke elmondta, nagyon vártuk már ezt a pillanatot, ugyanis a jó fizetési morál ellenére is voltak olyanok, akik úgy nyilatkoztak, hogy csak akkor fizetik az önerőt, amikor látnak is valamit, vagyis kezdődik a kivitelezés. Nos, erre most már tényleg nem kell sokat várnunk, az építési naplókat megnyitották, a hivatalos engedélyek reméljük mihamarabb megérkeznek és akkor minden kételkedő megnyugodhat.

A átadás-átvétel után a munkálatok várható kezdési időpontjáról Sándor Tivadarral, a Betonútépítő Zrt. főépítési vezetőjével beszélgettünk, aki elmondta, hogy jelenleg a kiviteli tervek aktualizálása, illetve a lejárt közműszolgáltatók nyilatkozatainak pótlása zajlik, de a munkakezdéshez szükséges szerződések előállítása is most történik meg. Szeptember 27-én délelőtt 10 órakor lesz a projektnyitó ünnepség, ami után várhatóan októberben érkeznek meg a munkagépek a településre. A főépítési vezető hozzátette, vannak elképzeléseink, hogy a település mely szakaszán kezdünk, de erről konkrétumokat még nem tudok mondani.

Antal Sándor