Dr. Martonosi György polgármester kifejtette: az első nap is nagy sikerrel zárult és a Piramis koncerten is több mint ezer fő vett részt és érezte jól magát. A szombati napon a főzés vette át a főszerepet és  természetesen közben zajlottak a programok és  az esti jó hangulatot Raksa Bernadett műsora koronázta meg.

Délután egy órakor megkezdődött a XI. Térségi Gazdatalálkozó – Bogrács Bajnokság és Gasztronómiai Fesztivál , ahol pontosan 41 bográcsban főttek a birka és marhapörköltek. Mihály István résztvevőként érkezett és elmondta, minden évben ellátogatnak a rendezvényre. Hozzátette: az idei évben harmincöt főre főztek marhapörköltet, de természetesen emellett a többi programba is belepillantott és a péntek esti Piramis koncerten is nagyon jól érezte magát.

Bozóki József 25 kg marha és 25 kg birkahúsból főzött pörköltet 80 személy részére. Elmondta, az évek során már többször is jöttek a Lelei napokra főzni és mindig nagy élményben volt részük. Hozzátette: nagyon jó gondolatnak tartom, hogy szerveznek ilyen rendezvényeket, amelyek egy kicsit közelebb hozzák az embereket egymáshoz.

 

Horváth Petra