Kos (márc.20. – ápr.19.)
Ha tegnap fejjel ment a falnak, ma tapogathatja a kobakján nőtt dudort. Bármennyire igyekszik is megjátszani az erős embert, a csatározásban szerzett sebei fájnak – különösen, ha partnerétől kapta azokat. Győzelme is viszonylagos: talán olyan sokba került a háborúskodás, hogy bölcsebb lett volna veszíteni. És az akadályverseny még nem ért véget.

Bika (ápr.20. – máj.20.)
Talán már rájött, talán majd csak ezután fog, hogy elnyomott indulatai vonzzák életébe azt a sok akadályt, visszás helyzetet, amivel közvetlen környezetében kénytelen szembesülni. Mosolyogjon akkor is, ha legszívesebben harapna. Meg fog lepődni, hogy még potenciális haragosai is segítő kezet nyújtanak – vagy legalábbis felhagynak az áskálódással.

Ikrek (máj.21. – jún.20.)
Enyhén szólva sem szája íze szerint alakulnak a dolgok. Baráti kapcsolatait még mindig pénzügyi viták mérgezik. Mielőtt vérig sértené őket, töprengjen el: vajon nem jogosak-e igényeik? Munkahelyén sem fenékig tejfel az élet: ma akkor is kénytelen kínos kérdésekkel foglalkozni, ha az a típusú cégtulajdonos, aki csak reprezentálni szeret.

Rák (jún.21. – júl. 22.)
Sokat aggódik az anyagiak miatt: külön kell választania a valóban fontos és nélkülözhetetlen kiadásokat a pazarló költekezéstől. Ne csak anyagi, hanem érzelmi kérdésekben is legyen őszinte családtagjaival, ismerőseivel. Amennyiben hosszabb lélegzetű munkába kezd, rendet is kell teremtenie feladatai között, hogy annál gördülékenyebben oldja meg őket. 

Oroszlán (júl.23. – aug.22.)
Önfejűsége jó adag arroganciával és kapkodással párosul. Akaratának senki sem szabhat határt: családtagjait, partnerét és más társulásait egymás után döngöli a földbe. Stratégiája azonban hosszú távon rossz vért szül: már néhány hét múlva is szembesülhet káros következményeivel. Fölös energiájával inkább szakmai kihívásokat keressen.

Szűz (aug.23. – szept.22.)
Borotvaélen táncol: elszólásaival hol barátai legkínosabb titkaira tapint, hol leginkább titkolt gondjaik megoldásához nyújt segítséget. A reakció is ennek megfelelő: egyaránt szerezhet életre szóló szövetségeseket és ádáz ellenségeket. Kezelje hát nagyfokú éberséggel kapcsolatait, kommunikációját- ily módon megnő a „nyerő találatok” esélye.

Mérleg (szept.23. – okt.22.)
Önön múlik, sikerül-e békét kötnie a világgal vagy csak most ássa ki a csatabárdot igazán. Az ösztönös reakciók most heves összecsapásokhoz vezetnek házastárssal, üzletfelekkel, feletteseivel és a hatalom képviselőivel. Utóbbi esetekben biztos ön húzza a rövidebbet. A diplomácia, kivárás, alapos munka csodaszerként hat: tehát csak azt kell nyújtania, amiben a legjobb.

Skorpió (okt.23. – nov.21.)
Egy váratlan betegség, legvalószínűbben gyulladás, sportsérülés, láz – felülírhatja hosszabb – rövidebb távú terveit. Munkájával kapcsolatban is egyik meglepetés éri a másik után. Ezek nem szükségszerűen kellemetlenek, de így is rengeteg stresszel járnak. Egy új megbízás, előléptetés minden szabadidejét felemészti, rengeteg tanulnivalóval halmozza el.

Nyilas (nov.22. – dec.21.)
Az utolsó munkanapok konfliktusai még hét végére is elkísérik. Ma aligha fog rendet teremteni, ne is kuszálja hát jobban össze a szálakat. Próbáljon meg kikapcsolódni, bár egy tűzijátékszerű románc inkább tetézni fogja bosszúságait. Baráti körében megértő hallgatóságra talál, különösen, ha este vendégül látja őket otthonában.

Bak (dec.22. – jan.20.)
Bár továbbra is tart az érzelmi libikóka, a tegnapi vicsorgás egymás barátságos harapdálásává szelídült. Ennyi konfliktus talán kell is a régi lángok felszításához. Az otthonával, családtagokkal kapcsolatos váratlan fejlemények azonban továbbra is sok bosszúságot okozhatnak. Talán ön is merevebb a szokásosnál: vegye észre a dolgok humorosabb oldalát!

Vízöntő (jan.21. – febr.18.)
Immár nem kell visszafognia magát: ha akarja se tudja kivonni magát a közvetlen környezetében zajló eseményekből. Ha vitába keveredik, gondosan válogassa meg szavait, különben azon kaphatja magát, hogy a logikus szempontok helyett öklével érvel. Ez egy önhöz hasonló humanistától elég meglepő fordulat. Közlekedés közben legyen elővigyázatos.

Halak (febr.19.- márc.19.)
Az anyagi viták a hét végére is rányomják bélyegüket. A taktikázás most sem használ, időt nyerni is csak akkor érdemes, ha ez alatt tettekkel is bizonyítja: valóban rendezni szeretné sorait. Így visszaszerezheti barátai, támogatói bizalmát is. Érdemes lenne lebányásznia lelke mélységeibe. Vajon mit akar üzenni önnek a kialakult válsághelyzet?

 

Forrás: hirado