Gulyás-Szabó Gergely, a Rónasági Gasztro Sütőipari Kft. ügyvezető igazgatója elmondta cége egyik zászlós kenyere a kárpát kenyér, mely a legjobb minőséget képviseli. Kifejlesztésekor visszatértek a hagyományokhoz.

Ez egy rozskovásszal készülő kenyér, mely 15-16 órás kovásszal készül. Összehasonlításképpen érdekes adat, hogy a fehér kenyér esetén 6-8 órás érlelésű kovászt használnak.  A kovász hosszú érlelési idejének köszönhetően foszlósabb, tovább eltartható, igazi minőség. A régi hagyományos kenyérhez hasonlít, nem morzsálódik.

A Rónasági palettáján a kárpát kenyér a legtartósabb kenyér, a savfoka a legmagasabb, akár 5 napig is fogyasztható. 1 kg-os kiszerelésben forgalmazzák.

Persze a kovász mellett a liszt is fontos, nagyon magas minőségű lisztből készülnek a Rónasági termékei, A2-es lisztet használnak, az elterjedt a sütőiparban a B1-es. Így, aki a Rónasági Gasztro Sütőipari Kft. termékeit választja, az biztos lehet benne, hogy jól dönt.