Egy perces néma felállással emlékeztek meg az orosházi képviselők péntek reggel kezdődött testületi ülésükön, mert Fetser János tájékoztatta képviselő társait arról, hogy 45 éves korában elhunyt a Mezgé volt igazgatója, Pintér Tibor. Ezután dr. Dancsó József polgármester felolvasta Hutás-Csizmadia Ibolya főállású alpolgármester lemondó nyilatkozatát, melyben lemond főállású alpolgármesterségéről. Települési képviselőként viszont folytatja munkáját.

Fetser János a hallottakkal kapcsolatban úgy reagált, az állam sok feladatot elvitt, az MSZP továbbra is azt vallja, nincs szükség ennyi alpolgármesterre. Háruljon a többi alpolgármesterre több feladat.

A testület a foglalkoztatási jogviszony megszűnéséről döntött, elfogadta Hutás-Csizmadia Ibolya alpolgármesteri tisztségről való lemondását. Folyamatban lévő beruházások (ivóvízminőség-javító program, DAREH-társulás, szemétszállítás, szennyvízberuházás) ügyének további koordinálására felkérte a polgármester Hutás-Csizmadia Ibolyát, lássa el társadalmi alpolgármesterként ezeket a feladatokat.

Titkos szavazással választanak társadalmi alpolgármestert Orosházán.

Forrás: beol