Pénteken délelőtt három helyszínen is elrajtolt a megyében a Nagy Sportágválasztó. Szegeden, Makón és Szentesen is egy időben bonyolítják le a sporteseményt.

Szentesen immáron negyedik alkalommal került sor a rendezvényre, ami idén egy kicsit kisebb területet kapott, ugyanis felújításokat végeznek a helyi sportcsarnokban, illetve a városban – mondta Rakk László, akitől megtudtuk, hogy a sportcsarnok parkettáját cserélik, míg a város központjában útfelújítások miatt nem zárhatták le az intézmény előtti utat, így ezekre a helyekre nem tudtak standokat állítani.

– Mindezek ellenére elégedettek vagyunk az első napi létszámmal. Pontos adatokat még nem tudok mondani, de közel 1500-an lehettek kint és próbálhatták ki a sportokat – számolt be Rakk László, akitől megtudtuk, hogy az első napon szervezett formában óvódás és iskolás csoportok látogattak ki a rendezvényre.

##audio:847##

Szentesen a városi sportcsarnok előtti parkban 25 sportág, 18 sportegyesület mutatkozott be pénteken, de a program szombaton tovább folytatódik, amikor hasonló számú sport, sportegyesület lesz jelen.

A sportágválasztón a klasszikus – labdarúgás, kézilabda, kosárlabda – sportágak mellett olyanok is bemutatkoznak, akik nincsenek annyira szem előtt Szentesen – gondolt Rakk László a vívókra, judósokra, rögbisekre, de a falmászók is jelen voltak. A Szentesi Sportközpont megbízott vezetője szerint, ezek a sportágak azok, akik a legtöbbet profitálnak egy-egy sportágválasztóból.

Antal Sándor