– Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata mindig nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy segítse a gyerekeket. Ennek keretében nemcsak az iskolásokat és az óvodásokat, hanem már a legkisebbeket, a bölcsődéseket is támogatja. A kormányzati rezsicsökkentéshez kapcsolódóan az önkormányzat megpróbálja segíteni a családok mindennapjait. A cél, hogy az édesanyáknak ne kelljen választania a munkavállalás és a család között – kezdte dr. Havasi Katalin önkormányzati képviselő.

– Az önkormányzat által működtetett bölcsődék térítési díjait csökkentik. A bölcsődék térítési díja az étkezési és a gyermekgondozási díjból tevődik össze. Az utóbbit eddig és ezután is sávosan határozzák meg, a családok anyagi helyzetétől, az egy főre jutó jövedelemtől függően. A gondozási díj eddig napi 50-380 forint között mozgott, azonban az önkormányzat döntése értelmében ezentúl 170 forint lesz a felső határ – folytatta az önkormányzati képviselő.

Bálint Gabriella, a Kapcsolat Központ vezetője elmondta, a legalacsonyabb napi díjat, az 50 Ft-os díjat azok vehetik igénybe, akik a minimálbérnél kevesebbet keresnek.  Hozzátette, a két telephelyen összesen 270 kisgyermekről gondoskodnak.

Megyeri József