Két egykori és egy ígéretes, fiatal dzsúdós halt meg egy óra leforgása alatt szombaton. Mindhárman a Bajai Judo Clubban versenyeztek – adta hírül a Bors Online.

A 43 éves Takács Emese szeniorként rendszeresen tatamira lépett, a bajai klubban klubtitkári feladatokat látott el. Szombaton egy bajai amatőr teniszversenyen tüdőembóliát kapott és meghalt. 8 és 18 éves gyermekei gyászolják.

Hatvan perccel később autóbalesetet szenvedett az ígéretes fiatal dzsúdós, a 17 éves Zsellér Martin és édesapja, Zsellér Zoltán. A BMW-t a serdülő- és ifjúsági országos bajnoki ezüstérmes, az ifjúsági válogatottság küszöbén lévő Martin vezette. Kiskunmajsa és Kiskunhalas között kezdett előzésbe, ám az autó frontálisan ütközött egy másikkal. Ő és mellette ülő apja is meghalt a balesetben.

Tóth László, a Magyar Judo Szövetség elnöke azt mondta, a szövetség támogatja a bajba jutott családokat, ha szükség lesz rá.

Szeptember 7-én egy győri kosárlabdacsapat vezető edzője és klubigazgatója halt meg, amikor buszuk egy szabálytalanul közlekedő autó miatt árokba borult Kapuvár közelében. Több játékos maradandó sérüléseket szenvedett.

 

hvg.hu