– 1995 áprilisa óta foglalkozok biztosításokkal. Tavaly kerültem a PBA-hoz – kezdte a műsor elején Orbán János, aki hozzátette, az összes biztosító céggel kapcsolatban van, valamint többek között vagyon-, felelősség- és egészségbiztosításokat is köt.

– A biztosításoknál is érvényes, hogy a megelőzés a legfontosabb. Ma már vannak olyan biztosítások, amelyek direkt erre alapoznak, például a biztosító fizeti, hogy az ügyfél egy-két évente elmenjen szűrővizsgálatokra, teljes kivizsgálásokra. Ezzel súlyos betegségek is elkerülhetőek – folytatta a biztosítási alkusz.

Az egészségbiztosítások sok esetben kizárják a meglévő betegségeket, elkérik az ügyfél adatait, és az alapján döntenek. A biztosítók kockázati tényezőket is megállapítanak, ezek közé tartozik például a dohányzás. Orbán János elmondta, a biztosításkötés során fontos az őszinteség, mert ha később derül ki, hogy hamis adatokkal fordultunk a biztosítóhoz, akkor az akár kevesebbet is fizethet.

Orbán János irodája megtalálható Hódmezővásárhelyen, az Oldalkosár utca 11. szám alatt. Telefonon a 0620/92-17-727-es számon, e-mailben a janos.orban@pba.hu címen lehet érdeklődni, míg facebookon „Vásárhelyi biztosítások” néven találhatunk információkat.

Megyeri József