A rehabilitációs területi szervezetek végleges helyükre kerültek, a következő másfél évben közel négymilliárd forintból tizenhét településen alakítanak ki számukra korszerű, infokommunikációs és fizikai szempontból is teljes egészében akadálymentes székházat – mondta Soltész Miklós, aki hozzátette, hogy tizenöt településen meglévő ingatlant újítanak fel, két helyszínen pedig új székház épül.

A projekt során az intézmények olyan korszerű felszereléseket, műszereket kapnak, amelyekkel a korábbiaknál sokkal objektívebb vizsgálatokat tudnak végezni – tette hozzá Soltész Miklós.

Az államtitkár kifejtette, hogy a rehabilitációs terület átalakítását sok támadás és kritika érte, de a társadalom jogos elvárása volt a komplex felülvizsgálati rendszer kialakítása. Az elmúlt egy-másfél év számai bizonyítják, hogy az átalakítás eredményt hozott: ma már valóban azok kapják az ellátásokat, akik igazán rászorulnak. Az elmúlt időszakban pedig nagy mértékben csökkent az elutasítások száma a minősítésre jelentkezők között tette hozzá.

Szegeden 312 millióból korszerűsítenek épületet. B. Nagy László Csongrád megyei kormánymegbízott elmondta, hogy a korábban a tisztiorvosi szolgálat egyik telephelyeként működő ezer négyzetméteres épületet fejlesztik. A beruházásnak köszönhetően egy ingatlanban működhetnek majd a rehabilitációs szakigazgatási szerv jelenleg még különböző ingatlanokban található egységei – tette hozzá a kormánymegbízott.

Antal Sádnor