A kezdeményezés célja, hogy az önkéntesek a lehető legtöbb helyen tisztítsák meg lakókörnyezetüket az illegálisan lerakott szeméttől.
Az akció főszervezője a Vidékfejlesztési Minisztérium és az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség (OHÜ). A szervezésben, lebonyolításban együttműködő partner a Belügyminisztérium, valamint a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium.
A munkát mások mellett a polgárőrségek és a vízügyi igazgatóságok segítik országszerte azzal, hogy kiszállítják az önkéntes szervezőknek az igényelt TeSzedd!-logóval ellátott gyűjtőzsákokat és a résztvevők várható számának megfelelő mennyiségű kesztyűt. (MTI)

Csongrád megyében több mint ezer fő segíti a TeSzedd!-et

A Csongrád Megyei Polgárőr Szövetség harminc regisztrált tagegyesülete, ezerszázötvehárom polgárőr és az általuk szervezett civilek részvételével biztosít találkozási pontot legnagyobb ország-tisztító akciójában a TeSzedd!-ben.

A polgárőrség kiemelt partnerként a megyében 33 találkozási pontot biztosít, ahol az önkéntesek átvehetik a kesztyűket, zsákokat és a tevékenység koordinációja történik.

A polgárőrség alapfeladata a közbiztonság megteremtése, a közterületi bűnmegelőzés, melyhez szorosan kapcsolódik a környezetvédelmi tevékenységben történő aktív részvétel. A polgárőrség évek óta rendszeresen együttműködik a környezetvédelmi hatóságokkal az illegális szemét lerakóhelyek felderítésében – tájékoztatott Magyari Béla, a polgárőr szövetség TeSzedd! koordinátora.