Első alkalommal rendezte meg a Hódmezővásárhelyi Vízilabda Sport Club a Török Sándor Nemzetközi Utánpótlás Vízilabda Tornát a Gyarmati Dezső Sportuszodában.

– A szervezés során két fő cél vezérelt bennünket, az egyik, hogy méltó módon tisztelegjünk Török Sándor előtt, a másik, hogy az utánpótlás korosztályú csapataink számára felkészülési lehetőséget biztosítsunk a bajnoki szezon kezdete előtt – nyilatkozta portálunknak dr. Soós Gábor, a Hódmezővásárhelyi Vízilabda Sport Club elnöke.

A mérkőzések szombat délelőtt kezdődtek meg, az ünnepélyes megnyitóra délután került sor. Az ünnepségen köszöntőt mondott dr. Soós Gábor, Fekete Ferenc sporttanácsnok, önkormányzati képviselő és dr. Aranyossy Zsolt, a Török Sándor Baráti kör Elnöke. A verseny fővédnöke Lázár János államtitkár, országgyűlési képviselő.

A tornára összesen 16 csapat nevezett, többek között Szegedről, Szentesről, Budapestről, Nyíregyházáról, és Zentáról is érkeztek vízilabdázók. A küzdelmek négy csoportban és két korosztályban (1999, 2001) zajlanak.

Az eredményhirdetésre vasárnap délután kerül sor. Az első három helyezett kupát vehet át, valamint díjazzák a legjobb kapust, a legjobb mezőnyjátékost, és a gólkirályt is.

(Eredmények később)

Megyeri József