A verseny a Maros árterében füves, és földes terepen, erdei futópályán, árvízvédelmi töltésen tette próbára a csapatokat. A megye öt hivatásos tűzoltó-parancsnoksága, a szegedi kirendeltség, és a megyei igazgatóság is indított csapatot a közel kilenc kilométeres, akadályokkal megtűzdelt távon.

A próbatételek sorában megtalálható volt az átevezés a Maros folyón, a klasszikus tűzoltó akadálypálya is palánkkal, gerendával és kúszófolyósóval, amelyet tömlőkkel a kézben kellett teljesíteni, valamint sebesült szállítása, kézigránát célba dobása, továbbá hagyományőrző tűzoltás a régi idők kocsifecskendőjével, amely ma is képes percenként 120 liter vizet célbajuttatni.

A Marosparti “Kalandpart” elemei második éve szerepelnek programban, máris nagy népszerűségnek örvendenek. A Maros felett átívelő kötélpálya nemcsak ügyességet, de bátorságot is kívánt a verseny résztvevőitől, akiknek a mászófal is feladta a leckét.

A kellemes, napos őszi időben, szép környezetben jó hangulatú, izgalmas versenyt vívtak a csapatok. A versenyen a Szegedi HTP csapata szoros küzdelemben előzte meg a Szentesi HTP csapatát, harmadik helyen a házigazda, Makói HTP egysége végzett. A díjakat – közte a győztesnek kijáró, megkülönböztető jelzést formázó kupát – Huszár Tibor tű. ezredes, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese és Balogh Róbert tű. őrnagy, a Makói Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka adta át. A délelőtti fáradalmak után a program közös ebéddel, és élményekkel teli beszélgetéssel zárult.

Forrás: katasztrófavédelem