Balogh Norbert települési képviselő a Béla cigány utcai fiatal menekültekkel kapcsolatban szólalt fel a legutóbbi közgyűlésen Hódmezővásárhelyen, hiszen amióta a Szent Ágota Alapítvány szállása üzemel a településen, azóta a környéken élők félnek. Korábban egy fiatal lányt molesztáltak, majd más atrocitás is történt – számolt be a képviselő.

Almási István elmondta, hogy tud az ügyről, hiszen dr. Rádi Norbert, a vásárhelyi rendőrkapitányság vezetője hetente tájékoztatja a városban történtekről, így erről is kapott informácitó.

A közgyűlésen jelen levő rendőrkapitány elmondta: nem olyan súlyos az ügy, ahogy azt a képviselő úr elmondta. Eddig két ügy jutott a rendőrség tudomására. Az egyik vagyon elleni bűncselekmény, de azóta, az elkövető már nincs Vásárhelyen, mivel eltávolították. A másik pedig egy becsületsértés volt, de ebben az ügyben nem történt feljelentés.

Lázár János is felszólalt az ügyben, aki elmondta, hogy nagy migrációs nyomás van az országon, majd hozzátette: “nem tartja igazságosnak, hogy csak az ország keleti oldalán létesítenek a vásárhelyihez hasonló intézményeket.” Az államtitkár javasolta, hogy írjon levelet a város Pintér Sándor, belügyminiszternek.

Antal Sándor