A 11. percben egy szerencsés öngóllal indult be a magyar henger, ami kisebb szünetekkel végig kitartott. A 21. percben a csapatkapitány Hajnal is bevette azt észt hálót, míg a félidő végén Böde egy óriási szólót végén talált az ellenfél kapujába.

A hazai csapat így három gólos előnnyel mehetett az öltözőbe.

A második etapban az észtek gyorsan szépítettek és néhány támadást is vezettek, de nem jártak szerencsével, pedig a magyar védelem néhány alkalommal nem volt a helyzet magaslatán, de szerencsére ezek a helyzetek kihasználatlanok maradtak.

Az újabb magyar gólra a 69. percig kellett várni, ekkor Németh Krisztián rúgott gólt – egy későbbi visszajátszásból kiderült, hogy leshelyzetből. A 84. percben a harmadik gól szerzője Böde ismét megindult az észt kapu felé, de az utolsó védő lerántotta, igaz méltó jutalmát nem kapta meg, hiszen az ilyenkor szokásos piros lap sárga maradt.

Sok okunk persze nem lehetett a panaszra, ugyanis a szabadrúgást a sorfalon megpattonó labdának köszönhetően Dzsudzsák értékesítette, ezzel kialakítva az 5-1-es végeredményt.

A csoport másik két mérkőzésén a hollandok legyőzték Andorrát, a románok pedig 2 gólos vereséget szenvedtek a törökök ellen, így pillanatnyilag a magyar csapat visszaszerezte a pótselejtezőt érő 2. helyet, de ne feledjük el, hogy a hollandok elleni második mérkőzés még hátra van.

Sportban nincs ha, de érdemes eljátszani a gondolattal, hogy ha a pénteki meccsen fele ilyen vehemenciával játszott volna a csapatunk mire jutottunk volna. Ahogy Knézy Jenő a meccs végén említte, elszállnunk azért nem kell, egy kötelező győzelmet váltottak be a srácok, de az önbizalom visszazökkentése miatt erre mindenképpen szükség volt.

VILÁGBAJNOKI SELEJTEZŐSOROZAT
EURÓPAI ZÓNA, D-CSOPORT, 8. FORDULÓ


MAGYARORSZÁG–ÉSZTORSZÁG 5–1 – ÉLŐ
Budapest. V: Kulbakov (Szavickij, Zsuk – fehéroroszok)

MAGYARORSZÁG: Bogdán – Vanczák, Guzmics, Kádár, Laczkó (Devecseri, 61.) – Koman, Elek Á. (Gyömbér, 76.), Hajnal, Dzsudzsák – Böde, Németh K. Szövetségi kapitány: Egervári Sándor

ÉSZTORSZÁG: Pareiko – Jääger, Reintam, Klavan, Teniste – Purje (Ojaama, a szünetben), Vunk, Mosnikov, Kink (Kams, 76.) – Anier, Ahjupera (Zenjov, a szünetben). Szövetségi kapitány: Tarmo Rüütli

Gólszerző: Klavan (11. – öngól), Hajnal (21.), Böde (41.), Németh K. (69.), Dzsudzsák (85.) ill. Kink (47.)

Szeri Csaba