A tavalyi évben új intézmény építésére pályázott a Nádor utcai óvoda Hódmezővásárhelyen. A pályázat sikeres bírálatot kapott, így a beruházás kivitelezését 2013 június közepén meg is kezdték. A pályázaton nyert támogatás 120 millió forint és a beruházás összköltsége közel 190 millió forintot tesz ki.

A beruházás nagyon jó ütemben halad az alapok kiásása már elkészült és jelenleg ennek betonozása folyik – tudtuk meg Molnárné Dobsa Magdolnától. Hozzátette – a tervek szerint október végére felhúzzák a falakat és a téli időszakra már a belső munkálatokat fogják végezni a kivitelezők. Az új óvoda előreláthatóan áprilisra épül fel, így ha minden jól megy májusban már elfoglalhatják az új épületet a gyermekek.

Az intézményt kétszintesre tervezik és az egyik legnagyobb előnye, hogy liftet is szerelnek fel, így teljes mértékben akadálymenyesítve lesz az épület.  Négy csoportszobát alakítanak ki, illetve egy tornatermet. Külön fejlesztő szobát, szülői fogadót és a pedagógusok részére is terveznek egy külön rédzleget.

Molnárné Dobsa Magdolna azt is elmondta, a régi épület lebontásra kerül és egy teljesen új udvart alakítanak ki a helyére. A bejárat az új óvoda megépülése után is a Nádor utca felől lesz, mivel a Vörösmarty utcára egy szolgálati bejárót hoznak létre.

 

Horváth Petra