Az MLSZ Csongrád megyei igazgatóságának versenybizottsága ma tárgyalta a nagy visszhangot keltő csanádpalotai “Luculescu vagy Lakatos” ügyet. Mint megírtuk, a HFC óvást nyújtott be a szövetséghez, mert szerintük a második fordulóban hamis igazolással lépett pályára Claudiu-Sergiu Luculescu helyén az eltiltott ifjabb Lakatos Rudolf. Ezt igazolja az is, hogy Lakatos Rudolf az említett – 2-2-re végződő – találkozó második góljának szerzőjét ábrázoló fotót (a jegyzőkönyv szerint Luculescuét, a látszat szerint saját képét) töltötte fel profilképnek a Facebook-adatlapjára. Látszatra egyértelmű, hogy Lakatos hamis igazolással játszott, ám természetesen nem lehet csupán egyetlen fotóból kiindulni, ezért vizsgálták ki az esetet.

A szegedma.hu ott volt a versenybizottság mai ülésén. A Csanádpalota képviseletében Dávidházi Richárd ügyvéd jelent meg, aki elmondta, hogy a csapatvezetőnek beírt Halász Mátyás munkahelyi, az eltiltott Lakatos Rudolf iskolai elfoglaltsága, Claudiu-Sergiu Luculescu pedig franciaországi munkavállalása miatt nem tudnak megjelenni. Az ügyvéd előadta a Csanádpalota álláspontját, amely szerint Claudiu-Sergiu Luculescu játszott a találkozón, Lakatos Rudolf pedig nem volt jelen a mérkőzésen, sőt, nem is tartózkodott Magyarországon, és igény szerint az érintett felek nyilatkozatot is tesznek erről a versenybizottságnak. Végezetül az ügyvéd kérte a bizottságot, hogy döntésüket a mérkőzés játékvezetői jegyzőkönyve alapján hozzák meg. Hozzátette: azt is kéri, hogy a döntést megalapozó bizonyítékokat a bizottság tárja a klub elé.

A versenybizottság 18 oldalnyi dokumentációt átadott az ügyvédnek – többek között a már említett, és azóta már megszüntetett Facebook-oldal képét -, aki ismertette a klub álláspontját, miszerint a fényképeken Lakatos Rudolf nem ismerhető fel. Jelezte, amennyiben a versenybizottság elmarasztaló ítéletet hoz, úgy a klub fellebbez a döntés ellen.

A versenybizottság a következő, nem jogerős határozatot hozta: a vb az óvásnak helyt ad. A mérkőzés pályán elért eredményét törli és a mérkőzés 3 bajnoki pontját 3-0 gólkülönbséggel a vétlen HFC javára igazolja. A vb az óvási díjat a HFC csapatának visszatéríti és kötelezi a Csanádpalota csapatát az óvási díj megtérítésére. A határozatban javasolják továbbá az ügyben érintett és felelősséget viselő csapatvezető, Halász Mátyás, a játékos ifjabb Lakatos Rudolf, valamint a Csanádpalota fegyelmi felelősségre vonását a területi igazgatóság fegyelmi bizottságánál.

Folytatása következik…

Forrás: csongradfoci.hu