Szeptember 14-én immár ötödik alkalommal vágnak neki a távnak katonák, rendvédelmi szervek dolgozói, önkéntes tartalékosok, a DHSE, a HTBK, a Magyar Tartalékosok Szövetségének tagjai, a katonai hagyományőrzők, a KatonaSuli és a Honvédelmi Kötelék programban részt vevők, valamint azok, akik a természetjárás, a honvédelem iránt érdeklődnek.

A túra a Kossuth laktanya sportpályájától indul, majd Debrecen északi területén, az erdőspusztai erdős-tavas terepen folytatódik, ahol tíz kilométerenként frissítőpontok várják a résztvevőket. A gyalogtúra a Gábor Dénes Elektronikai Műszaki Szakközépiskola és Kollégiumban ér véget, ahol a távokat sikeresen teljesítők emléklapot, kitűzőt vagy egyedi felvarrót kapnak. Cél nem a győzelem, hanem a távok teljesítése az előírt menetvonalon, valamint előírt szintidőkön – 9 és 16 órán – belül.

Az idei teljesítménytúra különlegessége, hogy a honvédelmi középiskolává alakult Gábor Dénes Szakközépiskola diákjai ezúttal az intézmény igazgatója és katonai oktatóik vezetésével küzdik le a kilométereket.

Eddig több mint százötvenen jelentkeztek a Bocskai Portyára, de egész héten, sőt a helyszínen is lehet nevezni.

Bővebb információ a www.bocskaidandar.hu oldalon.

Forrás:

 

dr. Markovics Zita hadnagy
kommunikációs tiszt