Az Európa-bajnokságnak idén a hollandiai Eindhoven városa adott otthon, ahol a kontinens legjobb szeniorjai mérték össze tudásukat augusztus 31. és szeptember 8. között. Hódmezővásárhelyről, a Hód-Úszó SE képviseletében dr. Kőhegyi Judit ugrott medencébe, aki 50 méter pillangóban 13. helyen zárt, míg 50 méter gyorson a 30. helyen ért célba.

– Első nekifutásra elégedett vagyok, hiszen első alkalommal indultam ilyen szintű versenyen. Természetesen ezen az eredményen még lehet javítani és szeretnék is előrébb lépni – mondta el portálunknak a civilben gyógyszerészként dolgozó dr. Kőhegyi Judit, aki most egy hét pihenést kapott edzőjétől, Tóth Tibortól. Természetesen Hollandiába sem egyedül utazott, ugyanis a tréner mellett ott volt a versenyző testvére Kőhegyi Ferenc, valamint a Hód-Úszó SE vezetőségéből Székely Mihály.

„Most egy hetet pihenünk, majd utána megbeszéljük a további teendőket” – tette hozzá a versenyző, aki minden bizonnyal hamarosan a vásárhelyi medencében is harcba száll majd.

Dr. Kőhegyi Judit ötévesen került le elsőnek az uszodába, majd 17 évesen hagyta abba a versenyszerű sportolást, hiszen a tanulásra koncentrált. Az egyetem elvégzése után került újra komolyabban a víz közelébe és, így lehetséges az, hogy idén már az Eb-n is rajtkőre állt a szeniorok között.

A versenyző ezúton mond köszönet edzőjének Tóth Tibornak, a vásárhelyi Önkormányzatnak, Maczelka Tibornak, illetve családjának, akik támogatták, hogy ott legyen az idei Eb-n.

Antal Sándor

Fotó: Hód Úszó SE