A legutóbbi románok elleni mérkőzésen a sárga-pirosban játszó csapat a második félidő hosszabbításának második percében szerezte meg az első gólját, a hazai meccsükön erre nem kellett 92 percet várni, csak kettőt és már meg is született a vezetés.

Válogatottunk sarkallatos pontja a védelem ismét gyengén teljesített, a korán bekapott gól pedig csak tovább rontotta az amúgy is vészes helyzetet.

A magyar csapat a folytatásban sem igen talált magára, sőt az első félidőben újabb román löket landolt a hálóban, Bogdán kapus akkor is tehetetlen volt, a rozoga léceken álló védelem nem tudott segíteni a hálóőrön.

Egervári kapitány már az első 45 percben a pályára küldte Hajnal Tamást, hogy élénkítse a középpályás játékot, az FC Ingolstadt játékosa azonban nem tudott túl sokat hozzátenni a játékhoz – igaz még így is a magyar csapat legjobbja volt, az egyetlen kis helyzetünk az ő nevéhez köthető, de erre is 40 percet kellett várni.

A fiúk két gólos hátrányban vonultak a negyed órás pihenőre, ahonnét visszatérve sem sikerült felszívniuk magukat, a románok kis túlzással úgy játszottak, ahogy kedvük tartotta és csak Bogdán nagy védéseinek köszönhető, hogy nem született újabb gól.

Ez az ínséges időszak egészen a hajráig tartott, amikor a jó ideje érlelődő újabb román gól is megszületett, ezzel megadva a kegyelem döfést a magyar válogatottnak.

Egervári Sándor szövetségi kapitány a meccs előtt leszögezte, hogy eddigi kapitánykodásának legjobb játékát kell nyújtani, sajnos a csapat ettől távol volt, sőt mi több éppen az ellenkezőjét nyújtották. Sajnos a focit még mindig gólra játsszák, gyenge védelemmel, visszahúzodó, bátortalan középpályás játékkal és szolid, már-már láthatatlan támadosokkal nem lehet nyerni.

Kedden hazai pályán fogadjuk az észteket, ott egy kicsit összehangoltabb és határozottabb játékra lesz szükség.

Szeri Csaba

VILÁGBAJNOKI SELEJTEZŐSOROZAT
EURÓPAI ZÓNA, D-CSOPORT, 7. FORDULÓ

ROMÁNIA–MAGYARORSZÁG 3–0
Nemzeti Aréna, Bukarest

Románia: Tatarusanu – Matel, Goian, Chiriches, Rat – Bourceanu, Pintilii – Torje (Tanase, 58.), B. Stancu, Maxim (A. Popa, 64.) – Marica (Hoban 80.).
Szövetségi kapitány:
Victor Piturca

Magyarország: Bogdán – Vanczák, Lipták, Guzmics, Kádár – Koman (Szabics, 85.), Korcsmár (Hajnal, 34.), Varga J. (Lovrencsics, 68.), Dzsudzsák – Böde – Szalai.
Szövetségi kapitány:
Egervári Sándor

Gólszerző: Marica (2.), Pintilii (31.), Tanase (88.)

Fotó: Action Images