A lap emlékeztet arra, hogy az elektronikus naplót a lánctartozások elleni fellépés részeként vezetnék be, az építésiengedély-köteles kivitelezéseken dolgozók vállalkozásoknak ezt a helyszínen kellene vezetniük.

Koji László, a az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) alelnöke a lapnak elmondta: a határidő rövidsége miatt legalább a jövő év elejéig feltétlenül el kellene halasztani a bevezetést. A szövetség lépcsőzetes bevezetést szorgalmazna, hogy a tapasztalatokkal korrigálhassák az elvárásokat, a technikai eszközök beszerzését pedig vissza nem térítendő támogatásokkal kellene segíteni – tette hozzá.

Ay János, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara koordinációs és marketingigazgatója szerint az érintettek zöme azzal sincs tisztában, hogy heteken belül ilyen kötelezettséggel kell számolniuk, a kamara is a bevezetés legkorábbi reális határidejének januárt tartja – írja a Napi Gazdaság.

A Belügyminisztérium a lappal azt közölte, hogy az e-építési napló vezetésére vonatkozó összeállításuk napokon belül elkészül, amelyet nyomtatott és elektronikus formában is rendelkezésre bocsátanak.

 

privatbankar.hu