Fotónkon Mészáros Antal, a CSOMIÉP Kft. ügyvezetője a 2012-es díjátadón. Akkor az ÓMEGA résfolyóka elemcsaláddal arattak sikert.

 

Mészáros Antal, a CSOMIÉP Kft. ügyvezetője a Rádió 7-nek elmondta, így kilencedik alkalommal is gyermeki lelkülettel örültek a díjnak, pont úgy, mint amikor az elsőt vehették át. Hozzátette, hogy szinte a csoda kategóriájába sorolható, hogy a kilencedik termékcsoporttal is Magyar Termék Nagydíjat nyert a vállalkozás.

Fontos hozzátenni, hogy minden évben ellenőrzik, hogy az a minőség és színvonal, amelyet a pályázati anyag tartalmaz, be van-e tartva. A legutóbbi ellenőrzés egy hónapja volt, és minden termék és termékcsoport megfelelt azoknak a kritériumoknak, amelyeket az évek során benyújtottak.

Mészáros Antal kiemelte, hogy köszönettel tartozik a fejlesztő-mérnök kollégáknak és a cég összes dolgozójának, akik munkája nélkül ezt nem sikerült volna elérni. De elsősorban a családjának tartozik hálával, akik eltűrték, hogy a kevés szabadidejében is műszaki fejlesztésekkel foglalkozzon.

A vállalkozás idén a kagylókő beton termékcsaláddal kapta meg a kitüntetést. Ez abban különbözik a többi betontól, hogy bizonyos saját összetevőket alkalmaznak a gyártás során, ami ezáltal különleges tulajdonságokra tesz szert. Ezután ebből készítenek különböző, nagyon igényes termékeket.

Az ügyvezető igazgató azt is kiemelte, hogy csak a fejlesztések tudják előremozdítani egy vállalkozás jövőjét.  A termékeiknek egy plusz adalékot, a hozzáadott értéket, tehát a tudást is tartalmaznia kell, így lehet felvenni a versenyt a konkurens cégekkel.

Mészáros Antal a jövőre vonatkozóan kifejtette, hogy mindenképpen szeretnének pályázni 2014-ben is, és elvileg már meg is van, hogy mely termékkel indulnak. De az fontos, hogy csak kiforrott, hosszú távú fejlesztésekkel lehet sikert elérni.

„Legyünk boldogok, hogy ismét Hódmezővásárhelyre került a díj, ami büszkén vetíti elő, hogy itt is olyan értékes emberek dolgoznak, mint a Dunántúlon, Észak –Magyarországon vagy éppen Budapesten.” – zárta Mészáros Antal.

A CSOMIÉP Kft. mellett Magyar Termék Nagydíjat vehetett át a szentesi Legrand Magyarország Villamossági Rendszerek Zrt. is. A cég a FORIX IP villamos szerelvény családdal nyújtott be pályázatot. A ferihegyi acélszerkezetért Magyar Termék Nagydíjat kapott a Bács-Kiskun megyében található KÉSZ Ipari Gyártó Kft., a szegedi KÉSZ csoport tagja, akit különdíjjal is kitüntettek.

Mint azt korábban megírtuk, ünnepélyes keretek között átadták szeptember 4-én az idei Magyar Termék Nagydíj kitüntetéseket, melyekkel olyan árukat, szolgáltatásokat és gazdasági szervezeteket díjaznak, amelyek tevékenységük során bizonyítottan elkötelezettek a minőség ügye iránt és kiemelt fontosságot tulajdonítanak az egyetemlegesen kiváló minőségű termékek előállításának, illetve szolgáltatások nyújtásának.

A Parlament Felsőházi Termében tartott ünnepélyes díjátadáson köszöntőt mondott Dr. Kövér László, az országgyűlés elnök, valami t a rendezvény fővédnökeként Dr. Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke is köszöntötte a megjelenteket.

A díjhoz ezúton is gratulál a Rádió 7 és a www.promenad.hu szerkesztősége.

 

K.P.

Felhasznált forrás: termeknagydij.hu