Már napokkal korábban elkezdtünk az átvétel – átadásra készülni, hogy az, zökkenőmentes legyen. Ez egy igen összetett feladat, mert úgy kellett megoldanunk, hogy közben a fogyasztók semmit se érzékeljenek ebből lehetőség szerint – mondta el Dr. Csák Gyula, az Alföldvíz Regionális Víziközmű-szolgáltató Zrt vezérigazgatója.

Hozzátette, gyakorlatilag az összes olyan közművet, amit a Zsigmondy Béla Vízi-közműveket Üzemeltető Zrt. üzemeltetett, illetve azokat az eszközöket, berendezéseket kellett átvenni az üzemeltetés során, amelyek a hódmezővásárhelyi, székkutasi és mindszenti ellátást biztosította. Fölkészült kollégákkal vesznek részt, akiknek nagy része ismerős lesz a fogyasztóknak – mondta el a vezérigazgató, aki kifejtette, a változás nem jár egyetlen korábbi alkalmazott elbocsátásával sem, aki szeretne tovább dolgozni, az megteheti.

A fogyasztók a számlázásban és az ügyintézésben tapasztalhatnak változásokat. Dr. Csák Gyula kifejtette, egy más fejlécű, kinézetű számlát fog kapni az ügyfél, az ügyfélszolgálat Hódmezővásárhelyen, a Szántó Kovács János utca 64 szám alatt található.

Az Alföldvíz Zrt a közműves csapadékvíz elvezetési szolgáltatás esetében a már jól ismert gyakorlatot fogja alkalmazni. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy azok a felhasználók, akik engedéllyel rendelkeznek, hogy a csapadékvizet a szennyvízcsatorna – hálózatba engedjék, és arról számlát kapnak, azok ezek után is fognak kapni – magyarázta a vezérigazgató.

 

Nagy Ágnes