1996-ban készült el Szatymazon a repülőtér, ami teret ad idén már hatodik alkalommal a Repülőnapnak. Szeptember 7-ére már szinte minden készen áll – mondta el Szabó Péter, már csak a kordonokat kell kitenni – tette hozzá.

Egy igazi családi nappal készülünk, ahol érdemes az eget kémlelni, hiszen Veres Zoltán, Európa- és világbajnok műrepülő és Nádas Tamás fog bemutatót tartani. A nyílt napon a modellezők is bemutatkoznak, akiket a vásárhelyi Zsoldos Tibor vezet. 11 órától kezdődnek a Repülőnapi bemutatók, ahol a mezőgazdasági gépek bemutatója mellett, lesz ejtőernyős ugrás is – tudtuk meg.


Egész nap van lehetőség sétarepülésre AN-2, Cessna-150 (2 személyes), Cessna-172 (4 személyes), SF-25 Falke (2 személyes), típusú gépekkel. A vendégeknek a gyomrukra sem kell gondolni, hiszen szeptember 7-én pörköltfőző verseny is lesz, ahová már vagy 40 csapat jelentkezett. Itt a csapatok egy 10 kilós egységcsomagot kapnak a nevezési díj fejében. az elkészült ételeket szakmai zsűri fogja értékelni. Szabó Péter elmondta, folyamatosan lehet jelentkezni még a gasztronómiai megmérettetésre a Polgármesteri Hivatalban Szatymazon.

Nagy Ágnes