Kos (márc.20. – ápr.19.)

A hét első munkanapja harcias hangulatban találja. Ha lehet, mégse kapjon össze főnökével. Nyugodjon meg, lesz elég ideje megvalósítani ragyogó ötleteit. Már megtanulhatta volna, az elmélet átültetése a gyakorlatba sosem zajlik zökkenőmentesen. Ha unalmában titkos flörtbe kezd, számoljon azzal, hogy az ügy kicsúszhat irányítása alól, a féltékenységi jelenetek kínos helyzeteket okozhatnak.
Bika (ápr.20. – máj.20.)
Nincs semmi meglepő abban, hogy a nagy nyári leállást követően még a tanév első hete is zökkenőkkel kezdődik. Az otthoni hadiállapotok munkahelyére is elkísérik. Bizonyítsa hát gyakorlati intelligenciáját, legyen tárgyilagos. Ha rendet teremt maga körül, az egymással látszólag ellentétben álló kihívásoknak is meg tud felelni.

Ikrek (máj.21. – jún.20.)
Mintha mindenki megbolondult volna ön körül: lépten-nyomon kapkodó, veszekedő emberekbe botlik. Ezúttal is önnek kell okosabbnak lennie. Ne hagyja magát provokálni, de de ne is tűrjön el mindent. Képviselje szabadon álláspontját. A szelet legkönnyebben azzal foghatja ki a vitorlából, ha megnevetteti vitapartnereit. Ez a stratégia különösen munkahelyén válik be.
Rák (jún.21. – júl. 22.)
Kezelje óvatosan pénzügyeit: pillanatnyi fellángolásai hosszú távú céljaitól rabolhatják el az anyagi fedezetet. Mivel ezt csak nagy erőfeszítések révén tudja majd pótolni, ne hagyja magát rábeszélni méregdrága, divatos termékekre a korábban jól beváltak helyett. Nemcsak üzleti ügyeit, hanem más gyakorlati tennivalóit is bízza most inkább a partnerére.
Oroszlán (júl.23. – aug.22.)
Tüzes lelkesedéssel kezdi a hetet: nem csoda, ha zavarja a munkahelyi állóvíz. Nem jó ötlet, de önt ismerve valószínű, hogy hangot ad bosszúságának. Minél diplomatikusabban, szellemesebben tálalja mondanivalóját, annál biztosabb, hogy eléri célját. Partnere részéről is sok támogatásban részesülhet, a „véletlen” pedig a Nagy Ő-t is útjába sodorhatja.
Szűz (aug.23. – szept.22.)
Szokása ellenére hajlamos lehet porcelán boltba tévedt elefántként viselkedni. Merő szellemességből mások Achilles-pontjait is képes telibe találni. Ha nem akar rosszindulatú haragosokat inkább hagyja ki még a legkézenfekvőbb poénokat is. Ha mondjuk harcos állatvédő, ne hangoztassa túlsúlyos anyósa előtt, hogy ön még a kövér varangyokat is szereti.
Mérleg (szept.23. – okt.22.)
Bár az állóvizet nem önnek találták ki, nyugtalanítja a sok változás. Ha teheti, mégse vesse alá magát kritikátlanul valamennyi, ön felé áramló impulzusnak. Tegyen különbséget pillanatnyi szükségletei, késztetései és hosszú távú tervei között is. Energiáit inkább utóbbiakra tartalékolja, ha ugyanis idő előtt elpazarolja anyagi forrásait, nehezebben fogja elérni céljait.
Skorpió (okt.23. – nov.21.)
Szokásos formájánál is harciasabban van jelen munkahelyén, de más viszonyaiban is. Ősz elején persze hajlamosabbak is vagyunk új fejezeteket nyitni, de csak olyan változásokat eszközöljön, amelyeket hosszú távon is kész elviselni. Állandó kapcsolata állóvizét pl. egy izgalmas, új ismeretség kavarhatja fel. Kérdés, a hétköznapokban is életképes-e?
Nyilas (nov.22. – dec.21.)
Az elmúlt időszak izgalmai ma is folytatódnak, talán kevesebb konfliktussal. Minél több emberrel találkozik, annál jobb: a véletlen a legnagyobb rendező. Ez még nem igazi munkanap az ön számára: inkább hobbijával foglalkozzon, keresse a könnyed, baráti összejöveteleket – óvakodjon viszont attól, hogy meggondolatlan költségekbe verje magát.
Bak (dec.22. – jan.20.)
Lelki nyugalmát még mindig nem sikerült helyre állítania. Bármennyire nehezére esik is, tegyen úgy, mintha odahaza minden a legnagyobb rendben lenne. Folytasson struccpolitikát, vesse magát teljes gőzzel teendőibe megvárva, míg magától elvonul a vihar. Az anyagiak kezelése, elveszett, elromlott tárgyak pótlása már más kérdés.
Vízöntő (jan.21. – febr.18.)
Nagy lendülettel kezdi a hetet: maga se hitte, hány meg hány ismerőse  van, akik mind önt hiányolják. Még szomszédai is kalandra csábíthatják. Kisebb utazások, tanfolyamok lehetősége is felmerülhet: talán érdemes megragadnia őket. Ha vizsgákkal kezdi a hetet, legyen körültekintő: a látszólag egyszerű kérdésekre valójában bonyolult a válasz.
Halak (febr.19.- márc.19.)
Nem állítható, hogy csúcsformában kezdi a hetet. Munkahelyén máris gyorsabb tempót követelnek természetes ritmusánál, esetleg néhány  aggasztó fejlemény miatt kell kapkodnia a fejét. Higgadjon le, nem eszik olyan forrón a kását. Ha egy – két csatát el is veszít, még mindig kiváló esélyei vannak arra, hogy magát a hadjáratot megnyerje.
Forrás: hirado.hu