Kedves Hallgató!                           Hatalmas nagyszülők

Kedves Nagymamák! Kedves Nagypapák!

Ha valakit nagymamának vagy nagypapának hívnak,az nagyon gazdag ember. Elsősorban, mert van gyerekük, másodsorban, mert a gyerekeiknek is lett gyermekük. És mivel gyerekek mindig Istentől vannak, hálát adhat ilyen nagy ajándékért.

A Bibliában mindig különleges kegyelemnek számít, ha valaki láthatja unokáját vagy dédunokáját. Persze nem mindig öröm ez egy idős embernek, főleg, amikor ezek nem Isten útján járnak vagy valami családtragédia áldozatai. Sok szenvedést is okozhatnak utódjaink, de általában az öröm jellemző, amikor jönnek olykor látogatni a kis csöppségek, hoznak egy egy rajzot  vagy egy kedvelt csokit a nagyszülőknek, és egész nap vadul rohangálnak a házban és az se baj, ha le esik egy kedvelt váza vagy emléktárgy. Az unokáinak elnézi a nagymama még azt is.

A mi gyerekeinknek nagyon sokat jelentenek a nagyszülők. Mivel ez mindig nagy utazásokkal is jár, még izgalmasabb a dolog. Vagy Budapestre kell mennünk feleségem szüleihez, vagy Németországba az én szüleimhez. A nagyszülők ágyában mindig jobban alszanak, a házukban rengeteg érdekes dolgot lehet találni, és a nagyszülők illatát sose felejtik el. Ha még elkezd mesélni is a nagymama arról milyen is volt apu gyerekkorában, akkor aztán megáll az idő és utána egy kicsit más szemmel látja őt.

Kedves hallgató! Kedves nagyszülők!

Hatalmas szerepe lehet unokai életében! Ha ezt a lehetőséget arra szánná, hogy beszél nekik Istenről, életre szóló kincset adhatna nekik.

Mivel Magyarországon a régi rendszer igyekezett kiirtani a hitet az emberekből, sokszor már csak a nagyszülők az igazán fontos dolgok őrizője, és ha azok okosan példát mutatnak, nem kell még egy generációt elveszíteni, hanem visszakaphatná ez a világ a reménységet, és egy olyan mennyei apát, aki akkor is vigyáz lányaira és fiaira, sőt unokáira, amikor ön már nem él, vagy hazamegy hozzá örökre.