A hal jó forrása a zsírban oldódó vitaminoknak, elsősorban az A- és D-vitaminnak. Ezek segítségével szervezetünk képes semlegesíteni a szabadgyököket, és növelni a betegségekkel szembeni ellenálló képességet – tudtuk meg vendégünktől. Basits Józsefné elmondta, Magyarországon kevesebb halat fogyasztunk, mint a környező országokban, ahol közel négyszer annyi kerül az asztalokra.

A Halászcsárdát férjével, Basits Józseffel, tizenötödik éve vezetik, ahol az étlapon a halételek sokaságából választhatja ki a vendég a számára legízletesebb fogást. Az étterem két teremmel és egy kerthelyiséggel rendelkezik, ahol rendezvények, családi összejövetelek lebonyolítását is vállalják.

Vendégünk elmondta, hogy jó kapcsolatot ápolnak a halászokkal, akik a Tiszáról szállítják a friss halakat. Mint megtudtuk Karácsonykor is nagy sláger a halászlé, melynek elkészítése a Halászcsárdában egy igazi szertartás. Az étlapon megtalálható ételekből házhoz is szállítanak a hét minden napján.

A Halászcsárdában Ön is elkölthet egy finom ebédet, vagy vacsorát, ha felkeresi Hódmezővásárhelyen, a Táncsics Mihály út 28 szám alatt. Nyitva a hét minden napján 11 órától 22 óráig. Érdeklődhet telefonon a 62-es körzetszám, 241 – 291-es telefonszámon.

Nagy Ágnes