Dr. Buzás Péter elmondta, tudás mellett hatalmas lélekre van szüksége mindenkinek, aki oktatási, nevelési intézményben dolgozik. Makó önkormányzatának kiemelten fontosak a gyerekek, ezért 12 éven keresztül szervezett a helyi és a térségi pedagógusoknak konferenciát. A Makói Pedagógiai Konferencia idén ugyan elmaradt, de az óvodapedagógusok országos konferenciája mégis folytatja a hagyományt. Azoknak a nagyszerű, alkotó tanítónak, tanároknak és óvodapedagógusoknak, akik Makón dolgoznak, munkájukhoz szükségük van ilyen alkalmakra, ezért a város polgármestere invitálta a konferencia szervezőit, jövőre is tartsanak a város segítségével konferenciát. Emellett elmondta, a tankerület vezetőjével is volt már arról szó, hogy a makói pedagógiai konferenciát közösen folytatják.

Az óvodapedagógusok helyét, jelentőségét, munkájuk súlyát – mint a város polgármestere kiemelte – Hepp Attiláné Kati értette meg vele. Nem csak hivatásának egyik legjobbjaként, de mint városi vezető is építette a várost. Hogy új óvodaépületet adhattunk át, hogy az intézmények felszereltsége kimagasló, elsősorban Heppné Katinak köszönhető. Nagyszerű ember, és városi léptékben gondolkodó intézményvezető volt, akinek munkája nyomán Makó egész közössége gazdagodott. Dr. Buzás Péter elmondta, hálás azért, hogy a szakma országos szereplői konferenciát szerveztek a tiszteletére.

A polgármesteri köszöntő után, a konferencia folytatásában „Feladatok és fejlesztések az óvodai nevelésben – Mit üzen az Alapprogram?” címmel hallgathattak meg előadásokat a résztvevők, valamint a köznevelési törvényről és végrehajtási rendeleteiről tanácskoztak.

Az előadások után, délután a találkozó az új, Erdélyi püspök utcai óvodában folytatódott. A megemlékező rövid beszédek után a Maros-parton tették tiszteletüket a résztvevők – mécses gyújtással és az emlékezés virágainak elhelyezésével.

Forrás: mako.hu