Hódmezővásárhely egyre több és több fejlesztéseket visz véghez a városban. Egy pár hónappal ezelőtt megkezdték a Szent István tér rehabilitációs projekt kivitelezését, melynek munkálatai nagy erőkkel folynak, ezek a fotókban is megmutatkoznak. A Szent István téren található általános iskola rehabilitációjának keretén belül az épület vakolása mintegy 75 százalékban elkészült, az ablakok kicserélődtek, illetve a tetőszerkezet nagy része is megújult az elmúlt pár hónapban. Kéri Enikő projektmenedzser elmondta, a szeptemberi tanév megkezdését nem fogja akadályozni az iskola rekonstrukciója, így akadálytalanul indulhat az iskolakezdés.

A projekt keretében a plébánia homlokzata teljes felújítás alá került, amelynek munkálatai elkészültek és a műszaki átadás is a napokban megtörténik. A továbbiakban az egyház önerőből hoz létre egy közösségi teret a plébánia pince részlegében – tudtuk meg Kéri Enikő projektmenedzsertől.

A projekt keretén belül hat társasház is teljes felújításra kerül, melynek kereteiben energetikailag is fejlesztéseket visznek véghez, illetve az épületek homlokzata is modernizált képet mutat az arra járóknak.

A projektmenedzser interjúnkban azt is kifejtette, hogy a fakivágásra vonatkozó bejelentéseket megvizsgálták és egy-két faegyed valóban maradhat, de vannak olyan egyedek, amelyek gyökerei zavarják a víz,gáz és az áram ellátást, így ezek természetesen indokoltan kerülnek kivágásra. A közeljövőben új facsemeték kerülnek kiültetésre. Hozzátette – olyan teret akarnak kialakítani a Szent István téren és a Szabadság téren, amely egységes, világos környezetet teremt a városrészen lakók számára.

 

Horváth Petra