Felkészülkési mérkőzésen 28-23-ra nyert a Pick Szeged a Vác ellen. A Dunakeszin megrendezett találkozón Zubai, Larholm és Laszica egyaránt 5-ször volt eredményes, míg Balogh Zsolt és az új szerzemény Vladimir Vranjes háromszor mattolta az ellenfél kapusát. A gólszerzők közé még Sulc és Ancsin Gábor is feliratkozott, mindketten két gólt szereztek, míg Kezezovics, a csapatkapitány Vadkerti Attila és a szintén nyáron igazolt Garcia Parrondo egyszer-egyszer talált be.

A mérkőzésen már a félidőben kialakult az ötgólos különbség, 15-10-es szegedi vezetéssel mehettek el pihenni a csapatok. A szegediek magabiztosan játszottak, folyamatosan vezettek, kézben tartották a találkozót. Ez a mostani volt a Tisza-partiak negyedik edzőmeccse. Az elsőt a német Löwen ellen játszotta idegenben a kétszeres magyar bajnok és a sajátos bíró felfogás alatt vezetett összecsapáson végül a hazaiak nyertek. Utána a Temesvár együttese volt Juan Carlos Pastor csapatának ellenfele, ez volt az első felkészülési mérkőzés, melyet saját közönsége előtt vívott a szegedi csapat. Vadkertiék kitettek magukért, magabiztos, 11 gólos győzelmet arattak. A lendület megmaradt, a következő edzőmeccsen az Orosháza ellen sem lassított Juan Carlos Pastor csapata, 33-21-re nyert a négygólos Larholm és az ötgólos Balogh vezérletével.

A Pick Szeged negyedik felkészülési mérkőzésén harmadik sikerét aratta, ám Juan Carlos Pastor szerint – bár a dolgok jól alakulnak – sok még a tennivaló a csapat körül. A szegediek augusztus 28-án a Metalurg Szkopje ellen vívják a BL-selejtező első mérkőzését idegenben, a visszavágót pedig szeptember 1-én rendezik Szegeden. A párharc győztese a Bajnokok Ligája főtáblájára jut. A Pick Szeged legközelebb augusztus 21-én szerdán 17 órakor a Székelyudvarhely csapatát fogadja az újszegedi sportcsarnokban.

Felkészülési mérkőzés:
Vác-Pick Szeged 23-28 (10-15)
Gólszerzők: Zubai, Larholm, Laszica 5-5, Balogh és Vranjes 3-3, Sulc és Ancsin 2-2, Kekezovics, Vadkerti, Parrondo.

Forrás: Molcsapat