Ahogy arról már korábban beszámoltunk az olasz istálló szemet vetett a finn Jégemberre, aki amúgy a patináns istálló legutóbbi bajnoka. Az akkori szóbeszéd alapját egy másik pletyka képezte, mely szerint Alonso a Red Bull felé kacsingat. Ez utóbbi állítást Alonso nem erősítette meg, sőt a spanyol korábbi csapatfőnöke Flavio Briatore határozottan cáfolta. Igaz az osztrákok részéről Christian Horner öntött egy kis olajat a tűzre, miután kijelentette, hogy nem elképzelhetetlen, hogy jövőre Alonso az ő autójukat kormányozza.

A lábrázásairól híres csapatvezető részéről ez persze inkább taktikai lépés lehetett, hogy mielőbb elhatározásra késztesse Räikkönent, akinek a neve természetesen felmerült, mint Mark Webber lehetséges utódja és egyre valószínűbb, hogy így vagy úgy, de elhagyja az anyagi nehézségekkel küzködő Lotust.

A már így is elég szövevényes ügyet az egyik finn bulvárlap kuszálta tovább, ahol tudni vélik, hogy Kimi Räikkönen már alá is írt a Ferrarihoz, de az érintett felek egyelőre nem kommentálták a hírt.

Ettől függetlenül azonban az is elképzelhető, hogy a finn klasszis nem Alonso, hanem Massa helyét veheti át, hiszen a brazil meglehetősen alul teljesít az utóbbi időben és nyoma sincs a tavalyi szezon végén látott jó eredményeknek. Ezt a tényt csak tovább erősíti egy nem rég megjelent számadat, mely szerint a versenyző 77 futam óta nem állhatott a dobogó legtetejére, ezzel pedig ő a negatív rekordtartó a Ferrari történetében.

Amennyiben Räikkönen valóban a Ferrarihoz szerződik, akkor Sebastian Vettel csapattársa a jelenleg Toro Rosso színekben ügyeskedő Daniel Ricciardo lehet.

Szeri Csaba