Nyáron a gyerekek sok esetben használják a kerékpárjukat játékra is, így előfordulhatnak esések, amelyek károsítják a kerékpárt. Ha mi értünk hozzá, akkor nem árt még az iskolakezdés előtt átnéznünk csemeténk biciklijét. Ha pedig nem értünk hozzá, akkor bízzuk szakemberre – mondta Hódi András. Vendégünk hangsúlyozta, a bevásárlóközpontokban kapható kerékpárok garanciáját sokszor, csak hivatalos igazolással lehet érvényesíteni.

Annak a kerékpárnak, amelyet az iskolába járáshoz használnak, mivel városi közlekedésre használják, a KRESZ előírja a felszereltségét. Legalább kettő, működő fékkel kell rendelkezzen, emellett szükséges a megfelelő színű első- és hátsó világítás, valamint a csengő. Magyarországon, csak lakott területen kívül kell láthatósági mellényt viselni, így ha még a nyári túra be van tervezve akkor érdemes beszerezni.

Még mindig azt lehet látni, hogy sokan nem szállnak le a kijelölt gyalogátkelőhelyen a bicikliről. A kijelölt gyalogátkelőhelyen kizárólag a gyalogosoknak van elsőbbsége. Hódi András kiemelte a szülői példamutatás fontosságát, ugyanis a szabályok nem ismerete nem mentség, ha megállít a rendőr.


A Hódkerék SCHWINN Csepel Kerékpárszaküzlet és Szervizben megtalálható minden, ami a kerékpárokhoz szükséges: kellékek, kerékpárok minden korosztálynak, elektromos kerékpárok, elektromos rásegítéses rendszerek, kisgyerekeknek műanyag, fa és fém kisbiciklik. Emellett a mindennapos testneveléshez szükséges felszerelések is megvásárolhatóak. Azh üzletben Erzsébet utalványt is elfogadnak.

A Hódkerék SCHWINN Csepel Kerékpárszaküzlet és Szerviz megtalálható Hódmezővásárhelyen, a Bajcsy Zs. u. 37. szám alatt. Telefonon a 62/222284-es számon lehet érdeklődni. Az üzlet hétfőtől péntekig 8.30-17.00 óra között, míg szombatonként 8.30-12.00 óráig tart nyitva. Web: www.hodkerek.hu.

Nagy Ágnes