Mint elmondta, az elmúlt 24 órában nyolc esetben avatkoztak be a tűzoltó egységek megyénk területén, egy esetben a kiérkezésre felszámolták a jelentett tüzet, a egy másik eset téves jelzésnek bizonyult.

A makói egységek a Maroslelei út mellett másfél hektáron lángoló, renden lévő szalma tüzét fékezték meg, míg a szegediek a Lövölde úti sertéstelep mögött oltottak el egy nádastüzet. Szegeden a Gumigyárban is keletkezett egy kisebb tűz: egy présgép alatti csőszigetelés kapott lángra, de a tűzoltók kiérkezésére az ott dolgozók felszámolták a tüzet. A délutáni órákban szintén szegedi hivatásos egység dolgozott az 55. számú út mellett, ahol nádas égett. A tüzet a mórahalmi önkéntesekkel közösen oltották el. Csongrádon sem maradtak munka nélkül: fa hulladék – száraz fű tüzét fékezték meg.

Műszaki mentésre három alkalommal került sor. Csongrádon egy villanyoszlopon akadt fenn egy szerelő, akit a tűzoltók dugólétra segítségével mentettek ki szorult helyzetéből. Makón munkagép sértett meg gázvezetéket. Hódmezővásárhelyen egy lakóházba darazsak fészkeltek. Az egység elvégezte a fészek eltávolítását. A kora hajnali órákban szegeden egy személyautó farönkre hajtott és fennakadt. A kiérkező szegedi tűzoltók drótkötél segítségével vontatták le a pórul járt gépjárművet.

 

Tátrai János