Kilenc éve dolgozik masszőrként Zsibók Erika, természetgyógyász, reflexológus elmondta, a strandon általában talp- illetve, hátmasszázst szoktak kérni. A Beachen természetesen csak ízelítőt kapnak a kuncsaftok a kezelésből, a teljes masszázs az közel egy órán át tart.

Érdemes szakemberre bízni a kezelést, hiszen nem mindegy, hogy milyen erővel és milyen irányba végezzük a masszázst. A talpmasszázst mindenképp szakemberrel végeztessük, mert olyan pontok vannak rajta, amelyet ha nem szakszerűen végezzük a kezelést, akkor több kárt okozunk, mint hasznot.

A reflexológia egy ősi módszer, mely arra a tényre épít, hogy a talpon minden változást ki lehet tapogatni. A talpunk ugyanis egyfajta „térképként” működik, hiszen a talpunkon minden szervünk „kitapintható”. A talpat megmasszírozva a szervek kapnak egyfajta ingert. Erika elmondta, sokszor fordult elő, hogy valaki nem tudta, hogy van valamilyen problémája, ám egy masszázs során kiderült. Ha ugyanis érzékenyebb egy-egy pont, akkor valószínűsíthető, hogy valami nincs rendben.

Az indiai olajos testmasszázs nemcsak nyugtató, hanem a teste is jó hatással van. Masszírozás közben ugyanis a nyirokkeringés irányát is figyelembe veszi a masszőr. A masszázshoz használt illóolajat a vendég választja ki. Így lehet többek között csokoládés vagy narancsos is.  Nagyon szeretik a Lávaköves masszázst is. A különleges masszázs során felmelegített kövekkel történik a masszírozás. A feltöltődés mellett az egészségünk védelméért is tettünk valamit, ha emellett a masszázsfajta mellett döntünk.

Bővebb információért hívja Zsibók Erikát, a 06-70-630-84-89-es telefonszámon, vagy keresse Hódmezővásárhelyen, a Petőfi utca 27-es szám alatt, a Natural Szépség- és Egészségházban.

Nagy Ágnes