Barlangi medve péniszcsontjával, száz négyzetméteres őskőkori barlangfolyosóval, Frédi és Béni autójával, valamint megtapintható állatcsontokkal is találkozhatnak a látogatók a Móra-múzeum ősember-kiállításán. A tárlat izgalmas, interaktív eszközök segítségével mutatja be az ősember életét, környezetét és mindennapjait: a látogatók állatbőrbe bújva vadászhatnak, mamutos sátorban pihenhetnek, valamint egy barlangi feltáráson is részt vehetnek.

Megnyitása óta komoly siker övezi a kiállítást: a tanév utolsó heteiben például egymást érték a lelkes iskolás csoportok, akik nehezen akartak útnak indulni a tárlat felfedezése után, annyira megragadták őket a különleges, interaktív eszközök. Folyamatos az érdeklődés a nyári szünetben is a kiállítás iránt: nem csak a gyermekek, hanem a szülők is nagy örömmel vetik bele magukat az őskőkori világ rejtelmeibe.

A nagy sikerre való tekintettel a Móra-múzeum úgy döntött, hogy október 25-ig meghosszabbítja a kiállítást, hogy minél többen részesei lehessenek az ősemberek titokzatos világának. Emellett minden csütörtökön 18 órakor tartanak ingyenes tárlatvezetéseket a kiállításon a múzeum munkatársai.

Forrás:

Medgyesi Konstantin

sajtóreferens