125 éves a Nádor utcai óvoda, ami a mai napig mindig teltházzal működött és működik – kezdte a sajtótájékoztatót Molnárné Kecskeméti Rita, aki elmondta, hogy ezért is volt szükség az óvodafejlesztésre.

Mivel a pályázati kiírás felújításra szól, így az önkormányzat a megnyert 120 millió forintot kiegészítette, így az új óvoda 190 millió forintból épül meg – tette hozzá Mucsi László, akitől megtudtuk, hogy a munkálatok már megkezdődtek, a jövő héten az alapozást kezdi a kivitelező. Az ősszel a szerkezeti, míg télen a belső munkákra kerül sor.

A 190 millióból kétszintes intézményt építenek. „Azért döntöttünk ez mellett, mert így több terület marad a gyerekeknek, mivel az a legfontosabb, hogy a fiatalok minél több időt töltsenek a szabadban. Az új épület 730 négyzetméter alapterületű lesz” – fogalmazott Mucsi László.

A munkálatok közben az óvoda zavartalanul működik, ugyanis az új épület a Vörösmarty utca felöli oldalon lesz majd – tette hozzá a Molnárné Kecskeméti Rita, aki elmondta, hogy a beruházás során létszámbővítés is megvalósul, hiszen négy csoportszobával indul majd az új épület.

Az óvodában a kiszolgáló helységek – mosdó, tornaszoba, melegítőkonyha, könyvtár – a mai kornak és minden igénynek megfelelő lesz – zárta a települési képviselő.

Antal Sándor