Százhúsz gépóriás járta körbe Szeged belvárosát pénteken, hogy az immár huszonharmadszorra visszatérő Nemzetközi Kamionos Country Találkozót hirdesse ki. A menet a sziksóstói strandra vonult, ahol szombat reggeltől igazi “amerikai” hangulatban folytatódtak a programok.

Csajok és csőrösök

A strandon bőséges kínálat volt a férfias szórakozásból. A gépóriások volánjánál ülő sofőrök terepügyességi versenyen bizonyíthatták rátermettségüket, sőt fizikai erejüket is megcsillogtathatták a rugóemelő, féktárcsagurító, kötélhúzó és szkander versenyen. Nyolcfős csapatban összeállva egy nem kevesebb, mint hét és fél tonnás kamiont kellett elhúzniuk az önként jelentkezőknek tizenöt méteren. Harmadik helyezett 10.38 másodperces idővel a VI-TO Trans, második – két századmásodperccel lemaradva – a Kisvajda csapata lett, míg a Csordás trans 9.80 másodperccel lett a leggyorsabb kamionhúzó.

A gépóriásokat szépségük alapján is pontozták, de nem csak a kamionokon akadt meg a férfiak szeme: délután fellépett a Caliana Hastánccsoport és a nők vizespóló versenyre is nevezhettek. Az egyre forróbb hangulatot tűzoltókocsiból, fecskendőkkel hűtötték le időnként – igaz erre a napfényes, igazi nyári időjárás miatt is szükség lehetett.

A megnyitón a kamionosokat érzékenyen érintő e-útdíj bevezetése is szóba került. “Európában ilyen magas díj csak Svájcban van. Egy elvi és gyakorlati szinten is elhibázott döntés ezt hazai körülmények között is bevezetni, amelynek nem csak a fuvaros, de minden közlekedő a kárát látja” – mondta Karmos Gábor, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesülete (MKFE) főtitkára, hozzátéve: ebből a rendszerből éves szinten nettó 150 milliárdos bevételt vár, így várhatóan semmilyen módon nem kerül a közeljövőben napirendre az útdíj eltörlése. Ennek várhatóan csak a harmadát fordítják a sokhelyütt lehasznált úthálózat karbantartására – emelte ki Karmos Gábor.

A napot koncertek zárták a Szikin: fellépett a RIVER Country és a Nyughatatlan együttes, a Heaven Street Seven, éjszaka fél 12-től pedig Patkós Doktor Vízparty Twist Partyja hozta mozgásba az embereket.

Forrás: szegedma