A délutáni programok alatt egyrészt a helyi civil csoportok mutatkoztak be, valamint a meghívott vendégek, akik Orosházáról, Ópusztaszerről és Hódmezővásárhelyről érkeztek. A Harmonika Klub kezdte meg az előadássorozatot, akiket Szeri Csaba, a Rádió 7 és a promenad.hu munkatársa konferált fel, hisz egész vasárnap ő szórakoztatja műsorvezetésével a kilátogatókat. A színpadon láthattuk a Napsugár Néptánccsoportot, a Bokréta Népdalkört, a Nyugdíjas Klub Napsugár Táncát, a Kamilla Dalkör is bemutatkozott, majd a Silver társastánc bemutatón is megfigyelhettünk a tehetséges fiatalokat. Az Árendás Néptáncegyüttes és a Parlandó Énekegyüttes produkciója zárta a délutánt.

Kovácsné Rostás Erzsébet, a kulturális és civil ügyek tanácsnoka, a Székkutasi Olvasókör elnöke a megnyitón kiemelte – egy ekkora kis faluban mint Székkutas az összefogásban van az erő és ez továbbra is működik, hogy mindenki a maga oldaláról részt vesz ezeknek a rendezvényeknek a lebonyolításában és megszervezésében. A háttérben és nem a színpadon szereplő civil csoportok is maximálisan kivették a szerepüket az előkészületekből és a rendezvény lebonyolításból.

Az elmaradhatatlan koncertekre is sor kerül az este folyamán, ahol Sweetchuck, a Venzo és a sztárvendég Vastag Csaba fogja szórakoztatni a közönséget. A koncertekről egy tudósítást is megtekinthetnek a későbbiek folyamán.

 

Horváth Petra