Első felkészülési találkozóját játszotta le szombaton a Hódmezővásárhelyi FC. A megyei I. osztályú bajnokság igen keménynek ígérkező őszi idényére készülő vásárhelyiek a Bács-Kiskun megyei I. osztályú bajnokságot hatodik helyen záró Soltvadkert FC gárdáját látták vendégül a vásárhelyi stadion centerpályáján.

A vásárhelyieknél Rácz Dezső, Keller Zoltán, Varga Levente, Juhász Sándor és Czibere Adrián sérülés miatt nem állt rendelkezésre, míg Nagy Andrásra munkahelyi elfoglaltsága miatt nem számíthatott, Konc Adriánt pedig fegyelmi okok miatt nem jelölte a keretbe Dezső Ferenc edző. Ezen a találkozón mutatkozott be a Sándorfalváról igazolt kapus, Vasas Gábor – akinek alig akadt dolga – és az Orosházáról visszatértVarga Róbert, aki viszont két gólt és jó néhány remek átadást jegyzett. A hazaiaknál az egyetlen próbázó Mihalkó Dávid volt, aki az elmúlt évet a megyei II. osztályú Üllés csapatában töltötte, és 26 mérkőzésen 22-szer volt eredményes. Vele kapcsolatban egyelőre nincs döntés Vásárhelyen.

A lelátón viszont felfedezhettük az egykoron Vásárhelyről indult Fábián Imrét, aki a lefújást követően hosszasan beszélgetett Dezső Ferenccel, a vásárhelyiek mesterével. Fábián nagy erősítést jelenthetett volna a hazaiaknak, de egyelőre az elmúlt idényben az NB III Dráva csoportban szereplő Dombóvár csapatában 15 gólt jegyző támadót munkahelyi elfoglaltsága még a Dunántúlhoz köti, így valószínűleg az utolsó pillanatban NB III-assá váló Komló csapatához igazol. Elterjedt a hír, amely szerint a vásárhelyiek egykori középpályása, a 22 éves Szabó Péter a DVTK, a Kazincbarcika és az Ajka csapatai után hazatér, de erről egyelőre senki nem tudott konkrétumot mondani.

A találkozó első húsz perce kiegyenlített játékot hozott, mindössze az volt szembetűnő, hogy mindkét oldalon az átlagosnál lényegesen több volt a szabálytalanságok száma. A 24. percben megszerezte a vezetést a hazai együttes,Varga Máté szerzett labdát az ellenfél térfelének közepén, kitette a jobb oldalon egyedül álló Szabó Márknak, aki éles szögből lőtt a léc alá, 1-0. Öt perc múlva Marton Bence tálalt a teljesen üresen állóSzabó Márk elé, aki a kifutó kapus mellett jobb külsővel ellőtte ugyan a labdát, de az centiméterekkel a kapufa mellett hagyta el a játékteret. A 34. percben Marton Bence lépett ki a leshatárról, de egy csel után jó helyzetben fölé lőtt. Két perc múlva növelte előnyét a hazai együttes, Varga Róbert adott kitűnő labdát Varga Máténak, aki az alapvonal elöl visszagurított, és az érkező Szabó Márk úgy lőtt a kapuba, hogy a labda a felső léc alsó lapjáról vágódott a gólvonal mögé, 2-0. A félidő hajrájában tovább növelhette volna előnyét a HFC, de előbb Varga Máté várt ki sokáig gólhelyzetben, majd Varga Róbert kitűnő kiugratása Mihalkó Dávidot találta teljesen üresen, de a próbajátékos a kapussal szemben teljesen egyedül állva a 16-osról fölé lőtt.

A szünetben mindkét oldalon több csere történt, a vásárhelyieknél három fiatal is lehetőséget kapott és éltek is ezzel. Hazai mezőnyfölénnyel telt el az első negyedóra, majd a 60. percben Muzsik indította üresben Mihalkót, aki a jobb oldalról Varga Róbert elé gurított, és a rutinos középpályás egy csel után a jobb alsó sarokban lőtt, 3-0. Folyamatosan támadott a HFC, előbb Brizik-Bodrogi lövése még mellé ment, majd percben ismét labdát szereztek a soltvadkerti térfélen, és Muzsik passzát Varga Róbert lőtte a kapuba, 4-0. A 69. percben Antal indította Muzsikot, aki remekül vette át a labdát, majd visszagurított Varga Máté elé, de a középpályás lövése a kapufáról a mezőnybe vágódott. Egy perc múlva Marton beadását Kökény az ötösről óriási helyzetben, senkitől sem zavartatva mellé fejelte. A 76. percben Varga Máté remek csellel jutott túl védőjén, de hatalmas helyzetben a kivetődő kapusba lőtt. A 81. perc újabb hazai gólt hozott, a fiatal Király Dávid tört be a vendégek büntetőterületére, lövése először még kijött a kapusról, de az ismétlést már a bal alsóba lőtte, 5-0. A 83. percben Varga Máté hagyott ki újabb óriási helyzetet, a kapussal szemben állva ismét sokáig kivárt és a visszafutó védő önfeláldozóan menteni tudott.

A vásárhelyiek a következő felkészülési találkozójukat július 24-én (szerdán) 17 órakor Szentesen, a megyei I. osztályba most feljutott Szentesi Kinizsi ellen játsszák.

Felkészülési labdarúgó-mérkőzésen:

Hódmezővásárhelyi FC – Soltvadkert FC 5-0 (2-0). Hódmezővásárhely. Vezette: Bán és Csuka.
HFC: Vasas – Jesenszki, Antal, Tóth J., Szentirmai – Varga M., Kökény, Varga R. – Szabó M., Mihalkó D., Marton B. Csere: Király D., Huszár L., Brizik- Bodrogi I., Muzsik. Edző: Dezső Ferenc.
Soltvadkert: Eifert – Frei, Schüsler, Szarka, Tóth R. – Tasnádi, Szamosi – Pálinkás, Papp R., Hirsch – Ugrai. Csere: Palakovics, Szlovák, Frank G., Hegyi P., Móczár. Edző: Kiss Péter.
Góllövők: Szabó Márk (2), Varga Róbert (2), Király D.

Dezső Ferenc: “Az eredmény ellenére sem vagyok teljesen elégedett, bőven van még javítanivaló a játékunkban, főleg a helyzetkihasználásban, de a felkészülés ezen időszakában ez még teljesen normális.”

Kiss Péter: “Öt kezdőjátékosunk még nem tudott itt lenni, de az az igazság, hogy katasztrofálisan játszottunk ma. “

 

Forrás: szegedma