A siker záloga a szakértelem, a szervezettség és a társadalmi összefogás volt – így fogalmazott ünnepi beszédében a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ tűzoltó szakképzésben végzett állományának kibocsátó ünnepségén július huszadikán dr. Bakondi György tű. altábornagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató. A rendezvény a szokásosnál nagyobb léptékű volt, hiszen ennek keretében adták át a Duna évszázados rekordot megdöntő árhulláma miatt kialakult veszélyhelyzet kezelésekor érdemeket szerzett tűzoltóknak az elismeréseket, emellett csapatzászló és zászlószalag adományozására is alkalom nyílt az ünnepségen.

Borbola Csaba Sándor tű. főtörzsőrmester az árvíz során Dunaalmás és Neszmély térségében vett részt a védekezésben, amikor a vasúti töltés átereszénél épült védmű a víz nyomásának következtében elmozdult, emiatt szükségessé vált az azonnali beavatkozás. Ennek köszönhetően a védmű csúszása megállt és a település keleti része, mintegy ötven lakóház és egy templom elöntését sikerült megakadályozni.

Az országos katasztrófavédelmi főigazgató a rendkívüli árvízi védekezésben nyújtott példaértékű tevékenység elismeréseként zászlószalagot adományozott a katasztrófavédelmi igazgatóságok, így a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapatzászlójára, a HUNOR Hivatásos Mentőszervezet, valamint a Csongrád megyei Maros Mentőcsoport zászlójára is.

Az ünnepségen elsimerésben részesültek névsora itt megtekinthető!

Bővebb tudósítás az ünnepségről

 

Forrás: katasztrófavédelem