Ha a tünetek jelentkezése előtt két héttel már elkezdik a kezeléseket, akkor az allergiaszezonban akár teljesen tünetmentesek lehetünk. A fülakkupuntúra vagy az akupresszúra is segíthet az allergián. Ebben az időszakban főként pollenallergiáról beszélhetünk, azonban ezek a gyógymódok az egyéb allergiákra például élelmiszerallergiákra is alkalmazhatóak.

A tünetek enyhítésének lágyabb módszere a gyógyteák fogyasztása, különböző orrcseppek használata. Egyes allergiások a “kutyaharapást szőrével” elv alapján magából a parlagfűből készítenek gyógyteát – hangzott el műsorunkban.

Akár egész életre elfelejthetjük az allergia okozta tüsszentést, szemirritációt, fulladást, vagy orrdugulást. Az említett módszerek nincsenek életkorhoz kötve. Bármikor alkalmazhatjuk őket. Kiváló lehet a Meridian 3-1-2 torna is. Hiszen ennek a testmozgásnak a segítségével a testünk energiahálózatát tartjuk karban.

A Yin-Yang Klinika megtalálható Hódmezővásárhelyen, a Teleki utca 54. szám alatt. Telefonon a 30/4541587-es számon lehet bejelentkezni.

Nagy Ágnes