A stáb tagokat Dr. Bényi Krisztina a Rehabilitációs Szakigazgatási Szerv vezetője fogadta, aki megmutatta a termet, majd arról biztosította a mentorokat, hogy a kerekesszékkel érkezők is akadálytalanul bejuthatnak az épületbe, ezzel pedig valóban nem volt probléma.

A mentorok előkészítették a regisztrációs asztalt, majd lassacskán gyülekezni kezdtek az érdeklők. Valamennyien kaptak egy kis csomagot, amely tartalmazott egy információs lapot és néhány olyan tárgyat, amelyej a kötelező arculati elemeket tartalmazzák.  A csoportos tájékoztatóra előzetesen jelentkezők száma 21 fő volt, ennek ellenére 38 fő jelent meg az eseményen.

Az egyesület elnöke köszöntötte a jelenlévőket, majd átadta a  szót Dr. Illyés Szabolcs projekt vezetőnek a tájékoztató megtartására, aki a maga megszokott felkészültségével ismertette a tudnivalókat.

Ezt követően az érdeklődök többek között arra is kíváncsiak voltak, hogy menyni a képzési támogatás összege – 600 Ft/óra, de az is kiderült, hogy támogatást csak a helyközi közlekedésre tudnak biztosítani, az autóval történő közlekedés esetében nem derült ki, hogy mi az egyértelmű válasz, ebben az ESZA válaszát várják.

A továbbiakban a 2-3 hetente küldött tájékoztatóban lesz szó, ezekben kapnak majd helyet a legfontosabb tudnivalók. Az is kiderült, hogy személyes interjúra, egy részletes szakmai önéletrajzra  és egy motivációs levélre is szükség lesz, majd ezt követi a személyes interjú.

A képzés várhatóan november elején.

A következő csoportos találkozó nagy valószínűséggel ismét Csongrádon lesz.

Forrás: Tóth Margit, MCSME elnök