Az elmúlt szezonban az NB II Keleti csoportjának 3. helyén végzett vendégeknél nagy volt a jövés-menés az átigazolási időszak eddig eltelt részében, hiszen egy tucat labdarúgó (Máté Gábor, Varga Norbert, Lengyel Dániel, Sorin Botis, Constantin Raducu, Majoros Árpád, Denis Obot, Llanos Mendez, Adrian Hadar, Aleksander Randelovic, Kákonyi Dániel és Balázs József) távozott és eddig hat játékos (Balog Zsolt, Kiprich Dániel, Póser Dániel, Nikola Pantovic, Adrian Voiculet, Soós János, Szűcs István ésLucas Marcolini) érkezett a Komjáti András vezetésével készülő együtteshez.

Az NB III-ból kiesett, megyei I. osztályra készülő makói csapat élére is új edző kerültBódi Attila személyében. A maros-partiaknál eddig öt távozóról (Puskás Csaba, Kulacsik Tamás, Varga Csaba, Kohajda Gergely, Halász Krisztián) hallani, míg az érkezési oldalon főleg visszatérők (Győri András, Bress Balázs, Béres Róbert és Sarnyai Róbert) találhatók.

Az esélyeknek, s a két osztálynyi különbségnek megfelelően az első percektől kezdve a Békéscsaba irányította a mérkőzést, s az első félidőben egy szerencsésnek is mondható góllal hamar vezetést szerzett a viharsarki gárda, miután a figyelmetlen hazai védők lemaradtak a lilák akciójánál, Pantovic pedig nem hibázott (0-1). Azonban a játékrész hátralévő idejében Bódi mester várakozásainak megfelelően az összeszokás útját járó Maros-menti gárda masszívan védekezve állta útját az Előre rohamainak, s egészen a második félidő első negyedórájának végéig ez a játék eredményesnek is bizonyult. Támadásban egy-két átlövésre futotta a Bódi-legénységtől, amely elsősorban a labdatartást igyekezett gyakorolni erősebb ellenfelével szemben. A második félidő közepére már érezhető volt, hogy fáradnak a hazaiak, s Pozsár Gábor sorfal felett, védhetetlenül a rövid felsőbe bombázott 18 méteres szépségdíjas szabadrúgásgólja után már nem tudott ellenállni a makói egység (0-2). A hajrában Leucuta révén újabb két gólt szereztek a Kórház utcaiak, akik így 4-0-s győzelemmel utazhattak haza a Viharsarokba.

A makóiaknál három szerb labdarúgó volt próbajátékon, Jovetic, Damjanovic ésGuberinic személyében. A gárda jövő héten Abádszalókra utazik strandfutballozni, amely az erőnléti tréning részét lépezi a felkészülésükben. Egyelőre további lekötött felkészülési meccseik nincsenek, ezeket a bajnoki rajt előtti egy hónapra tervezik.

Felkészülési labdarúgó-mérkőzés:

Makó FC – Békéscsabai Előre 1912 SE 0-4 (0-1)
Makó, Erdei Ferenc téri stadion, 50 néző. Vezette: Bálint.
Makó: Frank – Győri, Kalász, Jovetic, Bakos T., Horváth K., Damjanovic, Guberinic, Bress, Tóth A., Mátó. Játszottak még: Rakonczai, Pataki, Siket, Szilvási, Béres.Vezetőedző: Bódi Attila.
Békéscsaba – első félidő: Scekic — Tolmbaye, Radványi, Albert I., Juhász Gy. — Balog Zs., Tölgyesi, Király, Leucuta — Voiculet, Pantovics. Második félidő: Póser — Balog Zs., Albert I., Mészáros, Horváth T. — Balogh M., Pozsár, Banai B., Leucuta — Pantovic (Viczián), Mosquera. Vezetőedző: Komjáti András.
Gól: Pantovic (12′), Pozsár (60′), Leucuta (80′, 88′).

Bódi Attila: “Maximálisan elégedett vagyok a csapattal, hiszen 5 edzésen vagyunk túl, amelyeken 11-12 játékossal dolgoztunk együtt. Egyértelmű volt, hogy egy két osztállyal magasabb szintű csapat ellen nem lehetnek vérmes reményeink, így az elsődleges feladat az volt, hogy le tudjuk szűkíteni a területet, s igyekeztünk viszonylag masszívan védekezni, míg támadásban a passzolós, labdatartós, labdajáratós játékot próbáltuk. Lehetőségeinkhez mérten maximálisan jól dolgoztak a fiúk és alaposan megnehezítették ez ellenfél dolgát.”

Komjáti András: “Első nyilvános edzőmérkőzésünkön az első félidőben jól játszott a csapat. Szünet után nem voltam elégedett a látottakkal és néhány labdarúgó hozzáállásával.”

 

Forrás: szegedma